UGT alerta que segueix baixant la taxa de cobertura econòmica dels afectats per la desocupació

El sindicat destaca que el 76 dels aturats catalans o no cobra res o només ingressa 426 euros al mes.

Redacció
 
 
 

UGT de Catalunya, en la seva valoració sobre les dades de l’atur registrat, minimitza els resultats. Segons el sindicat, juny acostuma a ser un mes favorable a la reducció a causa de les contractacions estivals.

L’organització sindical alerta que l’increment de la contractació no diu gaire cosa respecte a la qualitat de la mateixa. «Tot i que es contracta més, els salaris són més baixos, les jornades són parcials i els contractes són de curta durada. Totes aquestes dades reflecteixen un mercat de treball cada vegada més estacional, temporal i precari, resultat de l’aplicació d’una reforma laboral imposada que perjudica greument a les persones treballadores.»

UGT destaca també que un mes més s’ha reduït la taxa de cobertura de les prestacions per desocupació fins al 54,98%. En aquest sentit s’incrementa el percentatge de persones que cobren una prestació no contributiva (426 euros), que aquest mes arriba fins al 56,55% del total de persones que tenen dret a una prestació; i s’incrementa el nombre de persones amb uns ingressos inferiors a 426 euros o no cobren res, arribant ja al 76,11% de les persones en situació d’atur registrades.

Com passa habitualment, el sindicat de tradició socialista planteja quines són les reivindicacions a partir de les quals es produiria un canvi en la situació de la desocupació. Així, es reclama, un cop més, la derogació de la reforma laboral. En segon lloc s’advoca la reactivació de la demanda en forma d’increments dels salaris. El tercer element seria l’establiment d’una llei de Sou Mínim que s’hauria de situar en el 60% del salari mitjà de la població. Un altre punt és prioritzar les polítiques d’ocupació a Catalunya. En la mateixa línia fomentar les polítiques d’ocupació i, per tant, es reclama un el reforç del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Tot plegat emmarcat en una reforma de la política fiscal amb l’objectiu de generar més ingressos públics i recobrar l’equilibri pressupostari: lluitar contra l’economia submergida i el frau.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*