Uber comunica que plega a Barcelona a causa de la normativa aprovada pel Govern

L’empresa ha anunciat que deixarà de funcionar a partir d'aquest divendres per les "restriccions" als vehicles VTC decretades per la Generalitat

Redacció
 
 
 
Taxistes en una manifestació contra els VTC foto: Tomeu Ferrer

Taxistes en una manifestació contra els VTC foto: Tomeu Ferrer

Segons ha dit la companyia de Vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en un comunicat, s’han vist “obligats” a prendre aquesta decisió després de l’aprovació del decret que fixa l’obligació de precontractar el servei amb una antelació de 15 minuts, que entra en vigor aquest divendres.

No obstant això, Uber s’ha mostrat “a disposició de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona per treballar en una regulació justa per a tothom” i que tingui en compte els milers de conductors i passatgers dels VTC a Catalunya.

“A Uber volem que existeixi una regulació. El nostre objectiu és convertir-nos en un aliat a llarg termini de les més de 600 ciutats en què operem. I Barcelona no és una excepció”, han apuntat.

Per això, la multinacional han reclamat una regulació justa que tingui en compte els conductors i usuaris dels VTC “que avui veuen com desapareix el seu mitjà de vida i la seva llibertat de triar com es mouen per la ciutat”.

Segons afirma Uber, la restricció que implica haver de fer la contractació 15 abans del servei no existeix a Europa i, segons afirma va contra la immediatesa del servei.

A més, l’empresa ha agraït als seus conductors haver estat “un exemple de dignitat i professionalitat, fins i tot en els pitjors moments”. Tot i això, els dirigents empresarials han deixat clar que tancaran i deixaran a l’atur els seus treballadors, uns empleats que els han estat fidels fins al punt de participar en una aturada patronal d’una setmana que tenia com a objectiu facilitar la posició de les empreses en la seva pugna amb el taxi.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*