Els treballadors del PuntAvui aturen la vaga perquè l’empresa no ha presentat l’ERO per reduir personal

Una mesura alternativa a la reducció directa de personal seria tancar la redacció de Barcelona i fer que els operaris que restin facin teletreball

Redacció
 
 
 
Portada de l'edició digital del diari ElpuntAvui

Portada de l’edició digital del diari ElpuntAvui

Els treballadors del Diari ElpuntAvui de Barcelona, ajornen la vaga anunciada la setmana passada perquè l’empresa no ha presentat la sol·licitud de reducció de personal de la qual havia parlat amb els representants sindicals. No obstant això, els operaris mantenen la petició d’aturades entre el 5 i el 21 de desembre, que coincideix amb la campanya electoral, aquest anunci es faria realitat si l’empresa presentés la reducció de plantilla, segons han explicat fonts de la plantilla.

Inicialment l’empresa Publicacions Hermes, havia parlat de fer un ERO que afectava 80 treballadors, gairebé tota la plantilla de Barcelona. En les converses prèvies finalment l’empresa sembla que canvia la seva posició i podria presentar un expedient de mobilitat o de trasllat. Això suposaria el tancament de la redacció de Barcelona. Els treballadors passarien, segons les fonts consultades, a fer teletreball, és a dir, a operar des dels seus domicilis. En tot cas, tot està pendent de la convocatòria d’una reunió entre la direcció del grup editor i els representants dels treballadors.

El tancament de la redacció de Barcelona es faria sobre el mes de febrer vinent, segons les manifestacions només verbals fetes des de l’empresa.

L’origen de la mesura de reducció de personal té a veure amb la intervenció de la Generalitat. L’any 2016 la publicitat institucional li va suposar 2,5 milions d’ingressos i més de 600.000 euros de subvencions directes del govern català. Els directius del diari han explicat als representants dels treballadors que, amb la intervenció de la Generalitat per part del Govern central preveuen que s’estronqui el suport econòmic al diari en català. Per aquest motiu, i de manera preventiva plantegen la retallada de personal.

El PuntAvui és el diari més antic editat actualment en català. És el resultat de la fusió del Punt Diari i de l’Avui. Això fa que una part molt forta de les seves vendes i de la seva publicitat estigui situada a les comarques de Girona, d’on és originari El Punt. En aquest sentit, la part de la plantilla que treballa a Girona va debatre en assemblea la convocatòria de vaga i van decidir que no s’hi sumarien.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*