Els treballadors de El Periódico es preparen per una dura batalla i no descarten la vaga si l’empresa no afluixa

Els treballadors es preparen per un dur enfrontament si abans l'empresa no es fa enrere en el seu propòsit de retallar dràsticament la plantilla

Redacció
 
 
 
Assemblea davant les portes de la redacció de El Periódico i l'Sport foto: Tomeu Ferrer

Assemblea davant les portes de la redacció de El Periódico i l’Sport foto: Tomeu Ferrer

La plantilla del diari El Periódico es prepara per una llarga batalla en defensa dels seus drets laborals. Es tracta d’un enfrontament que els treballadors volen dur al carrer i també als tribunals, segons fonts del comitè d’empresa. Una assemblea celebrada després de conéixer-se la decisió de l’empresa d’instar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que pretén reduir un 45% la massa salarial del diari.

Els treballadors van fer l’assemblea en la qual van participar també els de la delegació a Madrid i en altres centres on el diari hi té representació. El contacte es va fer per via telemàtica. Posteriorment, una representació dels 400 afectats per la mesura que vol aplicar la direcció, s’han concentrat a la porta de la redacció, al consell de Cent de Barcelona.

El comitè intercentres de les empreses afectades pel conveni de El Periódico ha qualificat la proposta de la direcció com l’agressió més important patida per la plantilla en els seus 40 anys de funcionament. Al mateix temps els representants dels treballadors han esbossat l’estratègia per fer front a la posició empresarial.

“En la batalla contra l’ERO utilitzarem totes les armes disponibles en el terreny legal i judicial per defensar els nostres llocs de treball i els nostres drets enfront de la cúpula del grup encapçalada per Antonio Asensio Mosbah així com una pressió i mobilització contínues durant el període de negociació de l’ERO i fins i tot amb posterioritat”, ha manifestat el comitè.
El primer pas en l’estratègia és plantejar la negativa dels treballadors a acceptar la retallada de salaris o llocs de treball que pretén fer la direcció del grup. En cas que aquesta gestió no doni resultats es buscaria una data per repetir l’aturada que va afectar el rotatiu durant el maig de 2017 quan el diari no va sortir al carrer per primer cop des de la seva fundació durant tres jornades. A la fi l’enfrontament es va resoldre amb un pacte que els treballadors consideren que l’empresa ha trencat i que implicava una reducció de salaris fins a l’any 2020.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*