Els treballadors d’El Periódico convoquen vuit dies de vaga entre el 23 de març i el 6 d’abril

Els treballadors es mostren indignats perquè des de l'inici de negociació de l'ERO la direcció no ha presentat cap mesura que suavitzi la retallada

Tomeu Ferrer
 
 
 
L'any passat els treballadors d'El Periódico van fer 3 jornades de vaga contra una altra reestructuració foto: comité El Periódico

L’any passat els treballadors d’El Periódico van fer 3 jornades de vaga contra una altra reestructuració foto: comité El Periódico

L’assemblea de treballadors de El Periódico ha convocat vuit dies de vaga al rotatiu contra la intenció expressada per la direcció d’acomiadar 177 treballadors. La vaga començaria divendres 23 i continuarà els dies  26, 27 i 28 de març i el 3, 4, 5 i 6 d’abril, un dia ates que finalitzi el període de consultes d’un mes.

La plantilla a la que es convoca a la vaga són els 400 treballadors del diari. Els operaris de l’històric diari català han fet una assemblea la tarda de dimecres.  En la reunió han analitzat la marxa de la negociació i ha servit també per a preparar la vaga que vol ser una resposta al que consideren l’agressió més gran patida els treballadors en els 40 anys de funcionament del diari.

Els empleats del Periódico estan molt indignats perquè des de l’inici de la negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), l’empresa no ha plantejat cap mesura tendent a alleugerir els efectes de la reducció de personal, tal com indica l’Estatut dels Treballadors.

Tot i que els detalls de la negociació no es coneixen profundament, el malestar dels treballadors del diari té a veure amb aspectes que per a la direcció serien fàcilment assumibles i que, segons les fonts, no compten amb el vistiplau dels directius que negocien la reestructuració. En exemple en aquest sentit és la petició feta reiteradament pel comitè d’empresa en el sentit que les baixes puguin ser voluntàries i incentivades. Entre la plantilla es comenta que si la direcció acceptés baixes voluntàries el nombre de treballadors que s’hi podrien acollir faria que no calguessin acomiadaments. El fet és que a hores d’ara els negociadors de la reestructuració per part de la patronal no han volgut entrar en la voluntarietat.

La dolorosa negociació de l’ERO es produeix mentre paral·lelament hi ha informacions segons les quals el grup Zeta, propietari del diari barceloní estaria negociant la venda del Periódico al grup Vocento, que, entre altres edita el diari monàrquic ABC. En el mateix sentit ha transcendit que hi hauria una altra proposta sobre la taula. En aquest cas l’aspirant a comprar seria un dels principals socis de la productora Mediapro que estaria interessat especialment en adquirir el diari Sport, que recentment ha patit una forta reducció de personal.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*