Els treballadors de l’Auditori i l’OBC guanyen la sentència i cobraran la pujada de l’1% dels anys 2007 i 2008

El veredicte del jutjat social equipara l'augment salarial dels treballadors del Consorci amb els de l'ajuntament de Barcelona

Redacció
 
 
 
Els vaguistes de l'Auditor, el març passat, i davant la porta del consistori barceloní foto: TOMEU FERRER

Els vaguistes de l’Auditor, el març passat, i davant la porta del consistori barceloní foto: TOMEU FERRER

Els treballadors de l’Auditori i l’Orquestra (OBC) han guanyat el plet que havien presentat per cobrar el mateix increment salarial que la resta de treballadors de l’Ajuntament de Barcelona, segons ha informat Comissions Obreres en un comunicat fet públic.

El jutjat social número 13 de Barcelona, en la sentència 377/2017, ha estimat la denúncia presentada pels treballadors i treballadores del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra (OBC), i ha condemnat l’Auditori a abonar l’augment salarial de l’1% dels anys 2007 i 2008 i els endarreriments corresponents. La sentència és fruit de mesos de reivindicacions i mobilitzacions dels treballadors de la institució cultural.

L’ajuntament de Barcelona va pagar l’any 2016 un increment salarial de l’1% corresponent als anys 2007 i 2008 al seu personal funcionari i laboral, junt amb els endarreriments corresponents. Això va passar després que per una altra sentència l’autoritat judicial així ho decidís.

Els treballadors de l’Auditori i l’OBC també van reclamar el pagament de la pujada salarial i dels endarreriments. Això ho van fer perquè la Disposició Addicional Primera del conveni de l’Ajuntament lliga les millores salarials de tots els treballadors del consistori.

Però, el Consorci va decidir abonar l’increment i els endarreriments només al personal músic de la institució. Els treballadors i treballadores van seguir reivindicant la millora per a tota la plantilla. Ara, gràcies a la sentència, l’augment s’aplicarà a tot el personal sense restriccions, afirma CCOO.

CCOO aprofita el resultat de la sentència i la fi del conflicte per agrair als treballadors que hagin fet mobilitzacions i donat suport a la reclamació laboral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*