Els treballadors de Ferrovial Servicios a Bordo comencen una vaga fins al 14 d’abril

Els empleats s'oposen a la pèrdua de vigència del seu conveni i a les condicions que vol aplicar l'empresa després d'haver-se reduït salaris per salvar llocs de feina

Redacció
 
 
 

Concentració de treballadors de Ferrovial Servícios a bordo a l'estació de Sants foto: USOC

Concentració de treballadors de Ferrovial Servícios a bordo a l’estació de Sants foto: USOC

Nova vaga al sector dels serveis. Els treballadors de la societat Ferrovial Servicios a Bordo, que presten el servei de restauració a bord dels trens de Renfe i AVE, i també els que s’encarreguen de la logística en les diferents bases de la companyia han començat una vaga que es desenvoluparà entre l’11 i el 14 d’abril.

En aquest cas la mobilització dels treballadors es deu al fet que la societat, després de més d’un any de negociació del conveni, ha comunicat la inaplicació de l’acord col·lectiu, segons fonts sindicals. I ha fet una oferta salarial clarament insuficient, afirma CCOO.

Els empleats expliquen que just després d’aconseguir la comanda, l’empresa va aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que implicava l’extinció de 418 llocs de treball. I només la solidaritat de la resta de la plantilla va aconseguir minimitzar la pèrdua de llocs de feina, que es van limitar a 75 sortides forçoses. Però això va suposar assumir una reducció del 5,25% dels salaris durant dos anys.

El febrer passat, l’empresa va presentar un nou Expedient de Regulació d’Ocupació, en aquest cas afectava 725 persones. La plantilla va anar a la vaga per impedir-ho, mobilització que segueix durant la Setmana Santa i es podria tornar a produir entre l’1 i el 5 de maig.

Les pujades plantejades són molt escasses i no garanteixen el poder adquisitiu de la plantilla, tenint en compte les previsions de la inflació per als anys vinents. Es reclamen millores sobre torns de treball que permetin una millor conciliació de la vida laboral i familiar, disminució progressiva dels dies de jornada anual dels treballadors de terra i compensació pel canvi del descans per dia treballat, recuperació de la compensació dels complements quan s’està de baixa i altres drets eliminats després de l’obtenció del servei, a més d’altres mesures que no suposaran cap cost afegit a la multinacional, afirma CGT.

Els treballadors de la companyia van realitzar el març passat manifestacions i concentracions sorolloses a l’Estació de Sants i també a la d’Atocha a Madrid.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*