Treballadors de Movistar convoquen dues hores d’aturades durant quatre dies en suport dels vaguistes

Quatre sindicats minoritaris criden a la vaga als operaris de la multinacional, que es farà els dies 2, 4, 9 i 11 de juny vinent.

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Movistar davant del Parlament de Catalunya

Concentració de treballadors de Movistar davant del Parlament de Catalunya

Els treballadors de Telefónica Movistar faran quatre aturades en solidaritat amb els instal·ladors que fa més de 40 dies que mantenen una vaga indefinida. Els sindicats minoritaris amb presència a l’antic monopoli: AST, Co.Bas, CGT i ESK, han decidit convocar vagues de dues hores els dies 2, 4, 9 i 11 de juny.

Les vagues dels treballadors es fan, segons fonts de dirigents de CGT, com a mostra de la solidaritat que des de dins de l’empresa es té respecte als vaguistes. La convocatòria s’ha fet després que una reunió de conciliació al SIMA acabés sense acord.

Fonts no oficials vinculen la convocatòria de la vaga d’almenys part del personal de Movistar a la disconformitat que hi hauria entre els treballadors de l’antiga Telefónica a haver d’assumir feines que abans realitzaven les empreses externalitzades, i més si hi ha convocada una llarga i dura vaga. Un segon motiu seria simplement la solidaritat amb els vaguistes de les empreses que treballen per a la multinacional. Alguns dels sindicats majoritaris ja havien convocat als treballadors de Movistar a jornades de vaga en suport dels que formen part de les empreses subcontractades. Tot i això, el fet que la vaga es prevegi per al 2 de juny dóna marge a negociació i a una possible entesa.

La situació dels vaguistes de les empreses subcontractades pateix de l’efecte dels més de 40 dies d’aturada. En aquest sentit, fonts del comitè de suport consideren que els pròxims 15 dies seran claus en aquest conflicte. En aquests moments les caixes de resistència nodrides amb fons que aporten molts ciutadans i organitzacions solidàries, serveixen per apaivagar les necessitats més urgents dels treballadors que tenen unes condicions pitjors.

Manifest de suport d’entitats ciutadanes

D’altra banda, unes 60 entitats, organitzacions polítiques i moviments socials s’han solidaritzat amb la lluita del col·lectiu de tècnics i tècniques de Telefònica-Movistar, que va començar una vaga indefinida arreu de l’Estat el 7 d’abril, uns dies després que s’iniciés a Madrid (28 de març). Aquestes organitzacions han signat un manifest en què donen suport a les reivindicacions de les vaguistes.

El document demana que l’empresa reconeigui com a interlocutor el comitè de vaga dels treballadors i tècnics d’empreses subcontractades.

Es reclama també nn nou contracte mercantil entre Telefònica i les empreses contractistes que garanteixi uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i poder descansar dos dies a la setmana.

En tercer lloc, s’insta a què s’ofereixi als autònoms la possibilitat de tornar formar part de la plantilla de les contractes directes.

Finalment, es demana que no hi hagi cap repressió contra els i les vaguistes i que s’aturi la campanya de criminalització de la protesta.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*