Els treballadors d’aparcaments de Barcelona, BAMSA convoquen vaga el 20 de desembre

Els empleats reclamen que l’empresa els compensi per l’excés de dies de treball que han fet aquest any 2017

Redacció
 
 
 

Els treballadors de l’empresa Aparcaments Municipals de Barcelona Bamsa, han convocat vaga per al 20 de desembre, després que s’hagin trencat les negociacions d’un pacte amb la companyia, segons CCOO. La vaga podria aturar-se si una reunió convocada a darrera hora mou les posicions de la patronal o dels treballadors. No obstant això, l’avís d’aturada s’ha fet per al dimecres de 12 a 16 hores.La vaga serà el dimecres 20 de desembre de 12 h fins a les 16 h.

BAMSA és una empresa híbrida de capital privat (60% SABA) i públic (40% Ajuntament de Barcelona mitjançant BSM.

El conflicte rau en el fet que personal d’aquesta empresa, com totes les del sector d’aparcaments, arrossega la congelació salarial des de l’any 2012, a causa de la crisi, a més de la precarietat afegida pels ajustaments de personal amb sobrecàrrega de treball la inestabilitat que suposa l’alt percentatge de contractació en precari. A Bamsa hi treballen unes 90 persones.

A més, segons fonts sindicals, més, el tractament dels dies festius empitjora clarament els drets del conveni sectorial, incrementant la jornada anual.

Concretament, les reivindicacions i objectius d’aquesta vaga es refereixen a l’acord o pacte d’empresa del que s’han trencat les negociacions, perquè no ho ha acceptat la direcció de l’empresa la compensació d’excés de jornada de 2017, que el comitè entén com un mínim per arribar a un acord. En concret, els treballadors voldrien que la compensació pels dies treballats de més, ho fos en forma de dies de permís.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*