Tots els treballadors de Gallina Blanca de Sant Joan Despí segueixen la vaga contra el trasllat de la planta

Els treballadors i les seves famílies es presenten al ple municipal per sol·licitar que l'ajuntament no faciliti el canvi urbanístic que els podria fer perdre la feina o haver-se de traslladar a Osca

Redacció
 
 
 
Treballadors de Gallina Blanca a Sant Joan Despí foto: Antonio Hidalgo

Treballadors de Gallina Blanca a Sant Joan Despí foto: Antonio Hidalgo

La vaga dels treballadors de Gallina Blanca en la planta de Sant Joan Despí ha assolit un seguiment del 100%, segons el comitè convocant. Des de primera hora els treballadors i les treballadores han lluït també unes armilles grogues que mostraven la seva disconformitat amb la intenció de l’empresa de deslocalitzar a un poble de la Franja a Osca, la producció de concentrat de sopa que va fer que Agrolimen pogués construir el seu imperi comercial.

Un treballador consultat ha volgut donar les gràcies als veïns i veïnes de Sant Joan Despí que s’han solidaritzat amb els vaguistes i les seves famílies.

L’aturada de la producció de Gallina Blanca es produeix després que una trobada de mediació entre l’empresa i els treballadors no suposés cap avenç, perquè l’empresa no ha volgut mai iniciar una negociació que impliqués qüestionar la seva decisió.

A la tarda, els més de 70 treballadors i les seves famílies volen participar en el ple municipal de Sant Joan Despí on volen qüestionar la participació del consistori d’aquesta ciutat en l’operació, que consideren especulativa, que implicaria la requalificació dels terrenys, ara industrials, per passar a ser urbanitzables, cosa que suposaria un gran benefici per als seus propietaris.

Es dóna la paradoxa que el municipi de Sant Joan Despí és un feu socialista. El seu alcalde, Antoni Poveda, governa amb 11 dels 21 regidors. La majoria governamental es completa amb dos vots procedents d’Iniciativa per Catalunya i un de l’antiga Convergència i Unió.

Un dels problemes amb els quals s’enfronta el sindicat és el fet que Gallina Blanca no ha presentat cap expedient que justifiqui la seva decisió de tancar la fàbrica que té al Baix Llobregat. Difícilment ho podria fer perquè les últimes dades conegudes mostren que la planta és rendible econòmicament.

El sindicat ha compromès la defensa dels treballadors de manera ferma, fa pocs dies, el secretari general de Catalunya, Javier Pacheco, i el responsable de la federació d’Indústria, José María Hernández, i a més els dirigents comarcals, es van concentrar a la porta de l’establiment fabril.

Un exsecretari general de CCOO al Baix Llobregat, Francesc Castellana, també ha instat en un article d’opinió a buscar una sortida humana per als treballadors de Gallina Blanca.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*