Tot i el descens de l’atur, CCOO alerta que el mercat de treball segueix sent dèbil

El sindicat destaca «la poca confiança de la gent en el mercat de treball que fa que moltes persones deixin de buscar feina de manera activa». També constata que «el 85,2% dels nous contractes que s'han fet a l'abril són temporals» i que la dona segueix estant fortament discriminada.

Redacció
 
 
 

Manifestació dels treballadors amb discapacitat en defensa d’unes condicions laborals dignes. Foto: CCOO

Davant les xifres d’atur fetes públiques aquest matí pel Ministeri d’Ocupació i Afers Socials, CCOO de Catalunya, destaca que segueixen havent-hi al Principal prop de 400.000 persones aturades (398.946). D’aquestes, només 229.812 reben algun tipus de prestació, és a dir, un 58% de la població desocupada. Així, en el còmput interanual s’ha registrat un del 15,8% en persones que ingressen algun tipus de subsidi, un 1% menys que cobren prestacions contributives i un 23,6% que menys de perceptors de la Renda Activa d’Inserció. Per al sindicat «és preocupant el fort pes que tenen les prestacions assistencials en el sistema de protecció de l’atur, evidenciant el baix nivell de qualitat i cobertura».

En relació a la contractació, CCOO destaca que dels nous 256.614 contractes al mes d’abril de 2018, el 85,2% han estat temporals. Així mateix assenyala que mentre la contractació indefinida ha augmentat en 3.886 contractes, la temporal ho ha fet en 10.908. Això fa que «es mantingui l’abús de la contractació temporal, cosa que evidencia un mercat de treball inestable i amb una alta rotació laboral».

El sindicat recorda que el 56.5% de l’atur és per a dones i denuncia que mentre la desocupació entre els homes s’ha reduït en un 9%, entre les dones només ho ha fet en un 4,1%, en la comparativa interanual. Comparant l’abril d’enguany amb el mes precedent, el descens ha estat del 3,9 i el 2,4% respectivament. Tot això porta CCOO a reclamar «més i millors polítiques d’igualtat lligades a polítiques actives d’ocupació, pensades per a dones per reduir la gran bretxa laboral existent». Finalment, insisteix en la necessitat de derogar la Reforma Laboral «per afavorir l’estabilitat i combatre la precarietat laboral a través del diàleg social».

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*