La Taula per la Democràcia convoca una ‘aturada cívica’ d’un dia a Catalunya per al 3 d’octubre

L'acció és una resposta al que consideren conculcació dels drets democràtics soferta durant les votacions de l'1-O

Redacció
 
 
 
Membres de la Taula per la Democràcia en la presentació de l'acord foto: Tomeu Ferrer

Membres de la Taula per la Democràcia en la presentació de l’acord foto: Tomeu Ferrer

La Taula per la Democràcia, organisme creat just abans de la celebració del Referèndum convocat per la Generalitat, ha cridat a una aturada nacional a Catalunya per al dimecres, 3 d’octubre. Abans, el 2 d’octubre, a les 12 del migdia s’ha convocat una acció simbòlica consistent en concentracions de 10 minuts davant de les empreses o entitats públiques i privades, segons fonts de la direcció de CCOO de Catalunya. També ho ha citat Jordi Cuixart, president de l’entitat sobiranista Òmnium Cultural.

Les dues convocatòries es produeixen com una primera reacció als incidents que han causat més de 700 ferits a Catalunya fruit de l’actuació de la policia espanyola durant les votacions de diumenge, 1 d’octubre.

La Taula per la Democràcia és un organisme creat per grup d’entitats i associacions cíviques de la societat catalana. El seu objectiu és donar una resposta cívica i política a la conculcació dels drets de la ciutadania i “com a mecanisme de resposta si s’impedeix l’exercici del dret de decidir a Catalunya”, segons el seu portaveu, el líder d’Unió de Pagesos, Joan Caball.

A la Taula per la Democràcia estan els principals sindicats de Catalunya, CCOO, UGT i USOC, però també estan representades algunes patronals, com CECOT, integrada a Foment del Treball, la versió catalana de la CEOE, i el Cercle Català de Negocis (CCN ), que agrupa els empresaris declaradament independentistes. També hi ha les dues organitzacions cíviques més implicades en la lluita independentista: l’ANC i Òmnium, al costat de més de 40 organitzacions que van des associacions culturals a la federació d’associacions de veïns de Catalunya.

A més de la concentració de 10 minuts de repulsa a la repressió, que es planteja per al 2 d’octubre a partir de les 10 del matí, la Taula prepara el que les fonts denominen Atur de País, que es realitzaria durant tot el dia 3 d’octubre.
Segons els organitzadors l’atur tindria un caràcter especialment cívic. De manera que intentaria aconseguir que Catalunya es paralitzés de manera diversa, així els sindicats convocarien als treballadors, però també les entitats culturals o Ciutadans intentarien mostrar la seva repulsa a la repressió que, afirmen, s’ha produït aquest diumenge, 1 d’octubre.

Existeix entre els impulsors un gran interès a diferenciar l’aturada cívica d’una vaga general, perquè el mateix dia 3 d’octubre també està convocada una vaga general a Catalunya per part de quatre sindicats, CGT; Intersindical Alternativa de Catalunya (AIC), amb forta implantació en el sector públic i els sindicats independentistes: COS i Intersindical-CSC. Per a aquest segon atur ja s’han decretat els serveis mínims que, al Metro de Barcelona assegurarien un 50% dels trens que habitualment circulen en hora punta i un 25% en hora vall.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*