Tancada per sorpresa de delegats de CCOO de la funció pública a la Generalitat

El conseller Puigneró apunta en conversa informal amb els sindicalistes que en breu el Govern farà una proposta abans de la vaga del 12 de desembre

Tomeu Ferrer
 
 
 
Delegats de la funció pública de CCOO tancats a la seu de Polítiques Públiques foto: CCOO

Delegats de la funció pública de CCOO tancats a la seu de Polítiques Públiques foto: CCOO

La pressió sobre el Govern de la Generalitat per revertir els efectes de les retallades no cessa. Un nombrós grup de delegades i delegats de CCOO s’han tancat a la seu del departament de Polítiques Públiques i Societat Digital, que comanda Jordi Puigneró per reclamar que es desencalli la negociació per al retorn de les pagues extres dels anys 2013 i 2014.

Joan Maria Sentís, coordinador de l’Àrea Pública de CCOO de Catalunya, era un dels que de manera gairebé improvisada s’ha desplaçat fins a la seu de polítiques públiques i per reivindicar un acord que eviti la vaga dels 250.000 treballadors públics el 12 de desembre vinent. “Havíem fet una assemblea de delegades i delegats a la seu del sindicat. En acabar hem decidit anar al departament a fer arribar el malestar davant la falta de propostes”.

Precisament, l’estona en què els sindicalistes han estat concentrats una delegació es va trobar breument amb el conseller. “Ens ha dit que aviat plantejarien una proposta potent”, explica Sentís. En tot cas, qualsevol negociació, s’haurà de dur a terme amb el comitè de vaga que és qui decidirà” ha explicat el líder de CCOO.

Recordar que la Generalitat va proposar retornar els diners de les pagues extres de 2013 i 2014 en vuit anys començant per 2019. Això trencava anteriors declaracions oficials en què el compromís era, com a mínim pagar el 10% de la paga de 2013 el 2018.

Segons càlculs efectuats pels sindicats abonar les pagues extres que van ser sostretes als treballadors públics sumaria una xifra propera als mil milions d’euros.

La Generalitat s’enfronta a l’embat dels treballadors públics després d’haver de cedir en una vaga convocada pel personal sanitari que tindrà costos per les arques públiques catalanes, en el procés per revertir les duríssimes retallades aplicades el Govern des del 2008.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*