Tancada de CCOO a la Secretaria d’Universitats, contra el pla 3 + 2

Els sindicalistes tancants al l'edifici públic s'han queixat que no es deixava accedeir als mitjans de comunicació i que tampoc, durant hores, s'ha deixat que els seus companys els portessin aliments

Redacció
 
 
 
Imatge dels tancats a la Universitat de Barcelona

Imatge dels tancats a la Universitat de Barcelona

La representació del sector d’Universitats de CCOO tancada des de migdia de dilluns 23 a la Secretaria d’Universitats i Recerca ( Via Laietana, 2, Barcelona) ha informat que des de l’Administració de la Generalitat no s’està permetent ni l’entrada de professionals dels mitjans de comunicació per cobrir la informació, ni la sortida del portaveu dels representants tancats per explicar de les raons de la protesta.

Els representants dels treballadors de la universitat han volgut fer la tancada per afegir-se als actes de protesta que es fan arreu de l’Estat contra el pla oficial denominat 3 + 2 consistent a escurçar les titulacions fins a tres anys mentre que paral·lelament es creen màters de dos anys que a la fi encareixen els estudis.

Les protestes contra els plans 3+2 es realitzen diverses maneres a diferents indrets de l’Estat, així en alguns llocs es faràn aturades de professors i alumnes, en altres només manifestacions i en altres les accions queden en mans de les assemblees corresponets.

Des de la Federació d’Educació CCOO es critica aquesta actitud ja que l’edifici on s’està produint la tancada és un espai públic i es reclama que es faciliti la realització de les tasques informatives tant dels professionals dels mitjans de comunicació que ho demanden com dels representants dels treballadors tancats en aquestes dependències.

Després de moltes gestions els sindicalistes han pogut rebre de l’exterior entrepans que els hi han portat els seus companys. A darrera hora, via twitter informaven que des de la Universitat s’havia comunicat que tallarien el subministre elèctric. La comunicació, han indicat, la mantindrien mentre tinguessin bateria els seus telèfons. Tanmateix els tancats seguien expressant el seu desig de mantenir la tancada fins dimarts a les 11 del matí quan pensaven sortir per participar en una concentració a la plaça de la Universitat de Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*