Tancada a la seu de Treball de delegades i delegats de la DGAIA reclamant reducció d’hores d’atenció al públic i més seguretat

Denuncien també l'alta quantitat d'agressions rebudes en l'exercici del seu treball, 235, en els 11 centres d'atenció durant l'any passat

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de la DGAIA a les portes de la Seu de Treball

Concentració de treballadors de la DGAIA a les portes de la Seu de Treball

Un grup de delegades i delegats i de treballadors de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) s’han tancat a la seu del Departament de Treball de la Generalitat. Aquests activistes exigeixen als màxims responsable de Recursos Humans l’aplicació de les mesures que es van aprovar el 2016 al sí del Comitè de Salut Laboral, segons han informat CCOO i la UGT en sengles comunicats.

Els tancats reclamen que per als calendaris de treball del 2019 s’apliqui una reducció d’hores d’atenció directa per al personal educatiu més gran de 58 anys. Aquest és un col·lectiu amb molts anys de dedicació a un treball que suposa un fort desgast emocional, físic i cognitiu que és difícilment comparable a altres professions. Els treballadors i treballadores tenen una mitjana d’edat pel que fa al personal fix que supera els 55 anys.

A més, des de la UGT denuncien els problemes que als quals s’han d’enfrontar els treballadors en matèria de seguretat als centres de treball. En aquest sentit, recorden el volum d’agressions patides l’any 2017 (235) als 11 centres i aquest any 2018 les xifres són molt. I això és només el que es comunica al servei de prevenció del Departament, les situacions de violència verbal i física als professionals són moltes més de les que se’n registren.

Els treballadors han indicat que la decisió de manifestar-se i tancar-se a la seu guvernamental es deu a que en les trobades amb les administracions no s’ha arribat a acords satisfactoris.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*