Els sindicats consideren discriminació sexista pagar diferent a hostesses del MWC segons la seva alçada

Una noia que mesuri més d’1,70 metres pot cobrar 200 euros al dia mentre que si no arriba a aquesta alçada cobra entre 50 i 60 euros

Redacció
 
 
 
Hostesses del trofeu Conde de Godó foto: EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO

Hostesses del trofeu Conde de Godó foto: EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO

El PSC ha presentat una bateria de preguntes al Parlament després de saber que la diferència Una denúncia del PSC al Parlament relacionada amb els criteris de contractació d’hostesses al Mobile World Congress (MWC), segons ha publicat Bteve. Els sindicats ho tenen clar, és discriminació, tot i que estudien si s’hi pot actuar laboralment.

Pol Gibert i Beatriz Sílva, diputats socialistes, han presentat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya en saber que l’alçada és un criteri per millorar el salari de les hostesses que són contractades al MWC. Segons BTV, Les hostesses, contractades per l’empresa Expertus i que treballaran al Mobile World Congress, presumptament se sotmeten a un sou diferent en funció de la seva alçada. Concretament, si una noia té més 1,70 i 1,75 metres d’alçada pot optar per fer d’hostessa de marca, cosa que li suposar cobrar uns 200 euros per dia. Però, si la seva alçada és inferior a 1,7 metres, llavors només pot aspirar a ser hostessa d’atenció al públic, cosa que suposa un salari que se situa entre els 50 i els 60 euros diaris.

Montse Sanahuja, responsable de Salut, Diversitats i Coeducació de la Secretaria de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya, considera que com a mínim «es tracta d’una discriminació claríssima». Segons el seu raonament, la patronal que fixa la idoneïtat d’un lloc de treball en funció d’unes determinades característiques físiques i no en funció, per exemple, de la formació idoneïtat per a la feina, el que fa és «discriminar per uns centímetres d’alçada». Indirectament el que fan, assegura la sindicalista, és cosificar la persona.

Per a la responsable sindical és curiós que fins ara la gent considerés l’estereotip estètic com normal, quan per fer la feina no seria imprescindible complir uns determinats cànons estètics.

Al sindicat s’analitza si és o no legal que una empresa pugui oferir salaris diferents vinculats amb criteris com l’alçada. Hi ha diversos parers, un és entendre que «el conveni no diu que això no es pugui fer, però tampoc diu el contrari», assegura Sanahuja. CCOO diu que les empreses poden pagar per sobre del conveni d’hostesses i incloure un complement salarial, sense que es reflecteixi en el contracte. En tot cas CCOO prendrà una decisió al respecte durant la setmana vinent.

Per la seva banda, Eva Gajardo, Eva Gajardo és Secretària d’Igualtat i FP de la UGT de Catalunya, explica que el cas no ha arribat al sindicat «nosaltres ens centrem en casos denunciables a Inspecció de treball com el de les hostesses del torneig Conde de Godó, obligades a passar fred per criteris estètics, o el d’una oferta de feina que discriminava per raó de sexe». No obstant això, el sindicat assegura que habitualment aquests requisits com el de l’alçada s’inclouen en clàusules específiques que se signen a banda o es pacten de veu.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*