El Síndic de Greuges demana que es doti els agents rurals ‘d’elements de protecció’

La proposta de Ribó respon a una actuació d’ofici oberta arran de la mort de dos agents a mans d’un caçador a Aspa (Segrià)

Redacció
 
 
 

Rafael Ribó, síndic de Greuges foto: Eldiario.es

Rafael Ribó, síndic de Greuges foto: Eldiario.es

Rafel Ribó, Síndic de Greuges, reclama que el cos dels Agents Rurals compti amb elements de protecció que garanteixin l’exercici de les seves funcions. També reivindica que es doti aquests treballadors de la formació corresponent per poder utilitzar els esmentats mitjans amb garanties. Tot això ho inclou en l’actuació d’ofici oberta a conseqüència de la mort, el gener passat de dos agents per l’acció d’un caçador, a la comarca del Segrià.

El síndic constata que els agents tenen una funció coercitiva, cosa que els fa estar immersos en algunes ocasions en “situacions de risc”, que els últims anys s’han incrementat. Tanmateix, el cos no disposa de mecanismes de prevenció de riscos laborals, segons el comunicat fet públic per Ribó.

Com a conseqüència, el síndic recomana que s’aprovi de manera diligent el reglament dels agents rurals, que hauria de desplegar totes les qüestions relatives a la necessitat de dur armes, així com el tipus d’aquestes armes, cosa que constitueix una reivindicació històrica del cos dels agents rurals.

Ribó ha reclamat també que el Parlament elabori una llei de caça pròpia, la qual cosa implicaria un traspàs de competències per part de l’Estat a la Generalitat en aquest àmbit, i ha reclamat que es generi un debat “més ampli” sobre la situació de la caça a Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*