Serviaide, filial del grup Zurich, presenta un ERO per acomiadar 224 treballadors de l’Hospitalet

L'empresa, filial del grup assegurador fa la gestió de sinistres de la multinacional ha instat l'expedient per causes organitzatives emparant-se en la possibilitat que li dóna la Reforma Laboral

Redacció
 
 
 
Treballadores de Serviade protesten contra el tancament vestides de negre foto: CGT

Treballadores de Serviade protesten contra el tancament vestides de negre foto: CGT

L’empresa Serviaide, filial del grup assegurador Zurich ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que afectarà 224 operaris, el 80% de la plantilla, que té 269 operaris. L’expedient es justifica a partir de l’aplicació de l’art. 51 de l’Estatut dels Treballadors, basant-se en causes productives i organitzatives, segons ha manifestat CCOO.

La taula negociadora està formada per 10 representants de CCOO i 3 de la CGT. La reunió d’aquest dilluns ha servit perquè l’empresa lliuri als delegats sindicals la documentació en què es basa la dura reducció de plantilla. CCOO amb la documentació aportada ha indicat que procedirà a estudiar-la i analitzar-la jurídicament.

La retallada de personal afecta gairebé exclusivament el centre de treball de Serviaide a l’Hospitalet de Llobregat. L’empresa es dedica a la gestió dels expedients de l’asseguradora. Fonts laborals consideren que la multinacional Zurich estaria pensant a externalitzar el servei. Un dels arguments posats sobre la taula per l’asseguradora és que el cost de la gestió és superior a la mitjana del mercat.

Per la seva banda, CCOO entén que aquest tipus d’expedients, que no estan basats en causes econòmiques, són possibles per l’actual reforma laboral, la qual cosa ens ratifica a seguir demanant la seva derogació.

Junt amb el malestar per la intenció de la companyia de desfer-se de la seva filial, CCOO ha posat en marxa mesures per intentar convèncer la seva direcció de mantenir el nombre més elevat possible de llocs de treball. Tanmateix, el sindicat convoca a les treballadores i treballadors a concentrar-se davant ServiAide pel dilluns 16 de setembre coincidint amb la pròxima reunió de la taula negociadora.

Però les treballadors i els treballadors no han esperat a fer saber el seu malestar, als centres de treball hi han acudit vestits de negre, en protesta per l’acomiadament col·lectiu que pretén fer el grup Zurich mentre ressalten que aquest conglomerat assegurador té importants guanys.

Zurich és una de les cent empreses més importants de Catalunya, i va ser una de les 20 van deslocalitzar la seva seu social a Madrid arran de l’1-O. El grup assegurador, que va obrir la seva primera oficina a Barcelona el 1884, té prop de 2.000 treballadors a Espanya i 2,4 milions de clients, que han subscrit uns 3 milions de pòlisses.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*