Sense acord en la Mesa de la Funció Pública per la falta d’una proposta clara del Govern

La distribució d’un 0,2% d’increment i la manca de concreció sobre altres peticions deixa la negociació per al setembre

Tomeu Ferrer
 
 
 

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta

Els funcionaris concentrats a la plaça de Sant Jaume durant una protesta

La reunió entre el Govern i els sindicats presents a la Mesa de la Funció Pública de Catalunya ha acabat sense acord. En aquesta trobada s’havia d’acordar l’increment salarial per al 2018, Això no has passat perquè els sindicats han rebutjat l’oferta inicial consistent en un augment de fins a 1,95%. El motiu de què no s’hagi acceptat la proposta oficial són les discrepàncies en la manera d’efectuar el repartiment d’aquesta quantitat. Davant la falta d’acord s’ha decidit seguir negociant al setembre.

L’oferta de la Generalitat, feta pel departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, , recollia l’increment màxim de l’1,5% autoritzat en la Llei de Pressupostos de l’Estat, amb efectes a partir del gener del 2018, un 0,25% addicional si es complien els objectius del PIB de 2017 i un altre del 0,2% de la massa salarial.

Aquest últim 0,2% estava pensant que fos destinat a implantar plans o projectes de millora de la productivitat i l’eficiència o a l’aportació a plans de pensions.

Davant les reticències dels sindicats a aquesta manera de distribuir aquest 0,2% i per discrepàncies en altres qüestions, la reunió de la Mesa ha finalitzat sense acord.

D’altra banda, el conseller d’Administració Pública, Jordi Puigneró, ha informat als sindicats que el Govern no podrà retornar aquest 2018 el 10% de la paga extra de 2013, que es deu als treballadors públics. HO ha justificat amb la llei d’Estabilitat Pressupostària. No obstant això, el conseller ha assumit el compromís de pagar quan sigui possible.

Resposta sindical

En un comunicat, CCOO ha denunciat que el Govern “no ha volgut concretar l’aplicació dels increments salarials i ha demanat un xec en blanc als sindicats”.

El representant de CCOO Joan María Sentís. Ha afirmat que “Ja toca posar dates concretes” en relació al retorn de les pagues extra, ha afirmat Sentís, que ha dit que el 2018 ja haurien de poder cobrar la de 2013.

Encarna González, portaveu de la UGT de Catalunya, ha indicat. «esperen que de cara al setembre es mantingui la proposta d’augment addicional del 0,2%<». González també ha afirmat que cal millorar el model de l’administració pública amb una llei de funció pública.

Per la seva banda, Assumpta Barbens, de la IAC, ha reclamat que es negociïn altres aspectes com la jornada de 35 hores i els drets dels interins.

Tots els sindicalistes han insistit a reclamar el cobrament del 100% del sou en cas d’incapacitat temporal <des del primer dia de la baixa laboral i en tots els supòsits.

Els representants dels treballadors han amanit les seves explicacions amb retrets al Govern en el sentit que amb les seves posicions poc generoses no fa honor a l’esforç fet pels empleats públics durant els últims anys de retallades i especialment en el temps en què els funcionaris i treballadors de l’àmbit públic han assumit amb la seva feina la defensa de la Generalitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*