Sense acord en la convocatòria de vaga del personal de cabina de Finnair donats d’alta com a administratius

Les treballadores són especialment damnificades perquè no se’ls hi apliquen les característiques del sector aèri, afirma USOC

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Ryanair a l'Aeroport de El Prat, foto: USOC

Concentració de treballadors de Ryanair a l’Aeroport de El Prat, foto: USOC

Els usuaris de la línia aèria Finnair podrien veure’s afectats per una vaga durant l’agost. El sindicat USOC, que representa els treballadors i treballadores de cabina ha fet un preavís de vaga per als dies 18, 19 25 i 26 d’aquest mes i 1 i 2 de setembre.

La primera reunió de mediació es va fer divendres 10 d’agost sense que d’ella en sortís una desconvocatòria, han explicat fonts de l’organització sindical.

Explicar els motius de la vaga ja mostra com s’organitzen les companyies aèries. D’entrada, els treballadors i treballadores estan subcontractats a una empresa denominada Atlas Adecco, filial de la multinacional que te conveni propi. Després, estan donats d’alta com a auxiliars administratius. En tercer lloc reclamen una millora salarial.

“No només és un problema de sou, sinó de compliment de la normativa de seguretat”, Afirma Yasmina Maté. “Com a auxiliars administratius, no se’ns reconeixen els riscos de la professió ni els protocols de prevenció d’acord amb feina realment exercim. Hi ha un supòsit especialment sagnant en el cas de les dones: quan es fa públic un embaràs, en aviació et donen la baixa immediata, des del dia 1, ja que el treball en vol és especialment perillós per a les gestants. Aquí, però, en ser considerades auxiliars administratives, resulta molt difícil que els facultatius donin la baixa per aquesta causa”, explica la delegada de la USOC.

La situació que es denuncia fa cinc anys que es produeix, diu el sindicat. Afecta unes 50 treballadores i treballadors que cobreixen es viatges entre Barcelona i Helsinki durant la setmana i també els caps de setmana.

Tot i la falta d’acord les parts social i empresarial han decidit que es tornaran a trobar el 14 d’abost per fer un últim intent per arribar a un compromís que eviti la vaga.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*