Seguiment d’entre el 80 i el 100% a la vaga parcial del grup Lacrem

Els operaris es mobilitzen per aconseguir abans de l’11 d’octubre un acord que eviti la reducció de 153 llocs de treball

Redacció
 
 
 
Treballadores del grup Lacrem protesten a les portes de la factoria foto: UGT Catalunya

Treballadores del grup Lacrem protesten a les portes de la factoria foto: UGT Catalunya

Alt seguiment en la vaga dels treballadors del grup Lacrem (Farggi i la Menorquina). L’aturada convocada pel comitè d’empresa format per UGT, CCOO i USOC ha afectat en el primer torn a un 100% dels treballadors de la Planta de Palau de Plegamans, un 85% dels operaris de la factoria de Santa Perpètua de la Mogoda i entre un 75% i un 80% a la planta del Poblenou de Barcelona, segons Alícia Buil, secretària del sector d’Alimentació, Begudes i Tabac de la Federació d’Indústria de la UGT de Catalunya.
Durant el matí de dijous s’han desenvolupat contactes entre la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors. La impressió dels membres del comitè d’empresa és que «l’empresa no es mou de les seves pretensions inicials», diu Buil.

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que podria afectar 153 treballadors, dels quals aproximadament la meitat haurien de fer una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats serien acomiadats, i una part serien substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis, segons ha plantejat l’empresa.
Les converses van a contrarellotge perquè l’expedient es va presentar l’11 de setembre i l’11 d’octubre acaba el període de converses.
Pel motiu esmentat els representants dels treballadors han deixat clar que en cas que les primeres vagues no estovin la posició de l’empresa, els representants dels treballadors han demanat per als dies 9 i 10 d’octubre vaga de 24 hores.
L’empresa considera que després de l’adquisició de la marca de gelats La Menorquina, sobren treballadors. Aquesta consideració no la comparteixen els treballadors, que no veuen clar que hagin de ser els empleats els qui paguin els plats trencats de la fusió de les dues empreses.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*