Seat Componentes ampliarà plantilla amb 100 treballadors gràcies a la producció d’una nova caixa de canvis

El grup Volkswagen fabricarà a la planta del Prat de Llobregat la caixa MQ281 que subministrarà a tot el món

Redacció
 
 
 

La planta de Seat Componentes, situada al Prat de Llobregat podrà augmentar la seva plantilla en un centenar més de treballadores i treballadors, després que el grup Volkswagen ha adjudicat a aquest centre productiu la fabricació de la nova caixa de canvis MQ281 del Grup Volkswagen, un canvi manual de 6 velocitats que s’utilitzarà en vehicles fabricats en la nova plataforma MQB sobre la qual es fabriquen diferents models del Grup Volkswagen, com el Passat, segons indica Comissions Obreres de Catalunya.

SEAT Componentes començarà a produir aquesta caixa de canvis el 2019. Segons les previsions, la capacitat anual de fabricació arribarà a 450.000 unitats anuals per a la seva distribució a escala mundial, al que cal sumar part de la producció de l’actual caixa de canvis MQ200, podent arribar a produir 800.000 unitats a l’any, la qual cosa suposarà un augment de plantilla en aproximadament 100 treballadors/es.

El sindicat valora positivament l’anunci de l’adjudicació de la nova caixa de canvis, que aclareix els dubtes sobre el futur del centre, donant estabilitat en l’ocupació i garantint la viabilitat del centre amb una inversió de més de 100 milions d’euros en aquest model.

Per a CCOO, l’adjudicació d’aquesta caixa de canvis suposa el reconeixement del Grup Volkswagen de l’alt nivell de qualificació i professionalitat de la plantilla de SEAT Componentes, i a més posa en valor l’eficàcia de la negociació col·lectiva i la mobilització sindical com la millor eina per donar estabilitat a la fàbrica i a l’ocupació.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*