Sancionen Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament i discriminació sexual a la feina

Les empreses obligaven a treballar amb faldilles curtes i sense mànigues vuit empleades tot i les baixes temperatures, segons la UGT de Catalunya

Redacció
 
 
 
Imatge del Trofeu Conde de Godó: Alberto -g- Rovi Wikimedia commons

Imatge del Trofeu Conde de Godó: Alberto -g- Rovi Wikimedia commons

La inspecció de Treball ha comunicat una sanció per infracció molt greu a l’empresa Schweppes i a l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe a la feina. Al mateix temps requereix al Real Club de Tenis de Barcelona-1899 perquè garanteixi la coordinació de les activitats empresarials en matèria de prevenció de riscos laborals en el Torneig Conde de Godó. La sanció per infracció molt greu pot suposar una multa que oscil·laria entre 10.000 i 187.000 euros, segons informa UGT Catalunya.

Els fets que van causar la denúncia es remunten al maig de l’any passat quan, amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja, vuit hostesses de les empreses esmentades van haver de treballar amb faldilles curtes i vestits poc adients amb el temps que feia durant el torneig de tennis.

Esbroncades i amenaces

Una de les treballadores afectades va denunciar públicament la situació: Jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament”. A més, segons va relatar, quan es van queixar, les van esbroncar.

Precisament aquesta denúncia va fer que l’hostessa que va fer declaracions explicant la problemàtica fa fer que des de l’empresa li comuniquessin que no la tornarien a contractar mai més.

En el seu comunicat, la UGT afirma que «desgraciadament la Inspecció de Treball ha pogut constatar els fets que nosaltres vam fer públics, d’una banda per la manca de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball i, d’altra banda, des del punt de vista de la utilització sexista que es va fer del cos de les dones, que va arribar a exposar-les físicament fins a la malaltia».

Aquí es pot llegir l’acta de la Inspecció de Treball

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*