S’amplien els requisits que fan possible accedir a la Renda Garantida de Ciutadania

Es podran beneficiar de l’ajut famílies nombroses amb feina a temps parcial, en cas de trobar ocupació temporal se suspendrà el suport que es recuperarà immediatament si es perd el treball. S’incorporen nous col·lectius com persones desnonades o víctimes de violència masclista

Redacció
 
 
 
Activistes, consellers, sindicalistes i diputats celebren junts l'aprovació de la Renda Garantida foto: TV3

Activistes, consellers, sindicalistes i diputats celebren junts l’aprovació de la Renda Garantida foto: TV3

La comissió que gestiona el funcionament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha arribat a un principi d’acord sobre mecanismes que ajudaran a accedir a les ajudes a famílies que fins ara hi tenien dificultats. Així, es podran beneficiar de la RGC les famílies nombroses que tinguin contractes a temps parcial, que es trobin per sota del nivell d’ingressos fixat i reuneixin els requisits establerts a la llei. En aquest sentit, les famílies rebran un complement per incrementar els seus ingressos fins a aquest topall, segons informa el departament de Treball Afers Socials i Famílies.

La comissió de govern de la Renda Garantida de Ciutadania està formada per representants de la Generalitat de Catalunya, sindicats, patronal, món local, tercer sector i treball social.

Un altre canvi acordat a la comissió és la substitució de l’extinció de la prestació per a la suspensió temporal, en el cas d’aquells beneficiaris de la RGC que trobin una feina a temps complet temporal i especialment els contractes de molt curta durada, D’aquesta manera quan el contracte s’extingeixi els afectats no hauran d’iniciar els tràmits de nou, cosa que evitarà una reducció dràstica dels ingressos i s’evitarà una situació de precarietat que l’esperit de la llei vol evitar.

En tercer lloc s’ha aprovat la incorporació a la RGC de nous col·lectius: persones que han estat desnonades i dones que pateixen violència masclista, que siguin acollides en un altre domicili. En aquestes situacions, si es compleixen els requisits d’accés a la RGC, durant un any (prorrogable a 2 anys) no es tindran en compte els ingressos de la unitat familiar on hagin estat acollides. D’aquesta manera, podran continuar sent beneficiàries de la RGC i acompanyar-les així a durant el procés de transitorietat cap a la sortida de la situació de risc en què es troben.

En un comunicat fet públic, la UGT de Catalunya assegura: donarem prioritat en el desenvolupament d’aquest dret que ha d’ajudar les persones a lluitar contra la incertesa que genera no tenir uns ingressos suficients.

En el primer any de funcionament de la RGC s’han aprovat un total de 5.043 peticions, equivalents al 10% de les que han finalitzat la seva tramitació, segons va explicar el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

2 Comments en S’amplien els requisits que fan possible accedir a la Renda Garantida de Ciutadania

  1. DENEGAT PER COBRAR 430 EUROS, TENIR UN PIS DE 50 METROS QUADRATS,I 2 TRASTERS QUE VENIAN JUNTS AL COMPRAR EL PIS FA 20 ANyS. L.ACCES ALS TRASTERS ES PER UNA PORTA ENCARA QUE DINS ESTAN SEPARATS PER UN ENVÀ. NO PUC LLOGAR 1 (L.ALTRA EL NECESITO SI O SI ) PERQUE TINDRIA QUE FER OBRES. POSAN.LI UNA PORTA A CADASCUN. ARREGLA LA FINESTRE NO TANCA BE. EL TERRA ESTA EN MAL ESTAT. I UBICAT A LO QUE SERIA UN 4 PIS SENSE ASCENSOR. VOLDRIA ALGÚ LLOGAR.LO TAL COM ESTA ARA? QUE EN TREURIA? 15 EUROS? O BE POSARME A GASTAR CENTIMS QUE NO TING PER DEMANARNE 40? EN SOLVENTARIA ALGUNA COSA? RES .
    VENDRE 1 TAL CUAL ESTA, EL TINDRIA CASI QUE REGALA, QUE EN QUEDARIA DESPUES DE PAGA PLUSVALUA I ALTRES DESPESES? RES.
    FRANCAMENT CREC QUE SI NO ET DIUS MOHAMED O NO VENS DE TOMBUCTÚ, NO HI HA RENDA GARANTIDA QUE VALGUI. PODEN HAVERI ALGUNES EXCEPCION ES CLAR

  2. Vaig demanar-la l’any 2017, no em van comunicar rés en 3 messos i cuant vaig preguntar, s’habia denegat just un día abans del venciment. Vaig fer recurs d’alçada i en día d’avui encara em diuen que está revisan-se (ha pasat 1 any i pico). L’he tornat a demanar, a veure que pasa. Ara sí que no tenen rés a dir…

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*