El salari mínim s’apujarà un 4% el 2018 i un 10% el 2020 si l’economia creix prou

L'augment està condicionat a un augment del PIB anual superior al 2,5% i que es creïn 450.000 llocs de treball

Redacció
 
 
 
Sordo i Alvarez l'1 de maig foto: el diario.es

Sordo i Alvarez l’1 de maig foto: el diario.es

El president del Govern central , Mariano Rajoy, ha signat aquest dimarts, 26 de desembre, amb els agents socials l’acord per a l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), amb el qual es pujarà un 4% el 2018, fins als 736 euros al mes, augment que es elevarà al 5% el 2019 (773 euros) i al 10% el 2020, fins a situar-se en 850 euros mensuals. Aquest objectiu està en línia amb la Carta Social Europea que proposa que l’SMI sigui el 60% del salari mitjà. Coincideix que s’aconseguirà el 2020, any electoral, i enmig d’una forta discussió sobre la precarietat dels sous a Espanya.
En l’acte han estat presents la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez; el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell; el de Cepime, Antonio Garamendi; i els secretaris generals de CCOO, Unai Sordo; i d’UGT, Josep Maria Álvarez.
Després de signar l’acord, el president del Govern ha afirmat que el diàleg social està donant “bons fruits” i que la creació de l’ocupació “és i segueix sent el principal objectiu de la legislatura”.
Segons Rajoy, aquest acord és un pacte que demana la societat espanyola, “un acord de país que avança en l’ocupació i que requereix el consens de tots, també de les forces polítiques, que confio que sabran estar a l’altura”. “La nostra democràcia ha sabut signar grans pactes amb agents socials, aquest és un d’ells”, ha recalcat.
Amb tot, cal recordar que l’acord no tindrà efecte en els convenis col·lectius en què l’SMI sigui una referència per pujar els salaris, així que el seu impacte serà reduït.
“Avui és un bon dia per posar en valor a Espanya i és un motiu de satisfacció poder fer-ho amb els agents socials”, ha subratllat Rajoy, després d’afirmar que 2017 “no ha estat un any fàcil, però gràcies a l’esforç de tots espanyols, sí que és un any que ofereix un horitzó d’optimisme “.
A més, ha posat èmfasi que aquestes pujades estaran sempre condicionades al fet que es registri cada any un creixement del PIB real superior al 2,5% i un augment de l’afiliació mitjana superior a les 450.000 persones.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*