Rodalies diu que circularà al 95% dimecres 17 d’abril per la vaga de CCOO i el Sindicato Circulación

Renfe ha cancel·lat preventivament 46 trens arreu de l’Estat espanyol, el dia que s’inicia ‘l’operació sortida’ de Setmana Santa

Redacció
 
 
 
Un comboi de Rodalies Renfe a Catalunya

Un comboi de Rodalies Renfe a Catalunya

Els trens de Rodalies de Catalunya i els serveis de l’AVE de Llarga Distància i Avant de Renfe circularan al 95% dimecres a la vaga convocada per la plantilla d’Adif. La mobilització laborat és d’abast estatal i ha estat convocada pels sindicats CCOO i Sindicato de Circulación i coincideix amb ‘l’operació sortida’ de Setmana Santa. A Espanya Renfe ha cancel·lat 46 trens dels inicialment programats per a aquest dimecres, 17 d’abril.

Del total de trens que es cancel·len per a aquest dia, 19 són trens AVE i Llarga Distància, i els 27 restants, de Mitja Distància (regionals), segons ha informat l’operadora.

Renfe ha destacat en un comunicat que l’afectació serà “mínima” en els seus serveis el dimecres, vaga es repetirà el proper dimecres 24 d’abril, segons ha informat en un comunicat aquest dilluns.

Els usuaris podran consultar la informació sobre l’afectació de la vaga a les pàgines web de Rodalies de Catalunya i Renfe, a més d’en les aplicacions mòbils i a Twitter.

En concret, CCOO ha convocat els treballadors d’Adif a secundar aquest dimecres una jornada de vaga en protesta pel retard que acumula l’aprovació definitiva del nou conveni col·lectiu de la companyia, acordat entre la direcció de la companyia titular i gestora de la xarxa ferroviària i els sindicats a finals del passat any.

En paral·lel, el Sindicat de Circulació ha cridat també als ‘controladors ferroviaris’ a secundar aquest mateix dia una vaga per denunciar que “els treballadors d’Adif i Adif Alta Velocitat no tenen conveni col·lectiu des del 1 de gener” perquè “els Ministeris de Foment i Hisenda no han autoritzat el preacord que es va signar el 27 de desembre passat de 2018 “.

“Aquesta situació, que per ella mateixa ja genera una justificada inseguretat sobre les condicions de treball de qualsevol empleat, també comporta que s’hagin paralitzat les negociacions d’importants temes contemplats en l’acord de conveni com la reducció de jornada i mobilitat”, indica aquest sindicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*