Els repartidors de Deliveroo allarguen la vaga de diumenge als dies 6 i 9 reclamant la reincorporació dels treballadors acomiadats

Els Riders reclamen que l'empresa els pagui almenys dos serveis per hora i garanteixi 20 hores de treball com a mínim

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els repartidors de @ridesrsxderechos es concentren davant la delegació d'una de es empreses que els contracten

Els repartidors de @ridesrsxderechos es concentren davant la delegació d’una de es empreses que els contracten

La vaga dels treballadors de Deliveroo es complica. A l’anunci d’aturada en tot l’àmbit espanyol s’han succeït els comunicats de l’empresa, mitjançant correus electrònics, a alguns treballadors anunciant-los que prescindeix dels seus serveis. Cosa que estat interpretada pels repartidors com un acomiadament en represàlia per haver-se significat en el moviment reivindicatiu. En alguns casos ja s’ha decidit que es presentaran recursos a la decisió unilateral de la companyia.

A la comunicació dels acomiadaments han contestat els treballadors convocant dues noves jornades de vaga que es realitzarien a Barcelona els dies 6 i 9 juliol, dijous i diumenge de la setmana vinent, entre les 6 del matí i les 24 hores els dos dies. També a València, ciutat on reparteixen menjar preparat per a Deliveroo, els treballadors anuncien mobilitzacions per a la reincorporació dels acomiadats.

En aquest cas l’aturada es farà també per la mateixa causa que la primera jornada. Els treballadors reclamen que es mantingui el pagament d’almenys dos comandes a l’hora encara que efectivament no s’hagin lliurat i que almenys l’empresa els asseguri 20 hores de feina.

Una de les característiques diferencials de la relació que manté Deliveroo amb els seus repartidors és que la comunicació és impersonal. L’empresa envia correus electrònics als seus treballadors. Ha estat a través dels missatges per internet que alguns dels que s’han destacat com a líders del moviment reivindicatiu han rebut la informació segons la qual es prescindia dels seus serveis. Així, un dels que ha rebut el correu abans esmentat ha estat l’Eve Llagostera, membre de Ridersxderechos i una de les persones que figuraven com a representants dels treballadors en la convocatòria que es va fer per burofax. Això fa pensar que la desconnexió del sistema no és casual “sinó una represàlia”, segons Oriol Alfambra, membre de la secció sindical que la AIC ha creat a Deliveroo.

El que més ha indignat els Riders és que alguna de les comunicacions de l’empresa argumentaven raons de tipus personal per prescindir de treballadors reivindicatius.

la primera de les vagues es farà diumenge vinent entre les 20 i les 23 hores a totes les poblacions on Deliveroo reparteix menjar. Per aquest mateix motiu els repartidors han fet una campanya a les xarxes avisant els clients que no demanin menjar, perquè s’arriscarien a no rebre’l a causa de la vaga però ja haurien pagat el servei.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*