La reducció de l’atur al juny es basa en la temporalitat i els serveis, segons USOC

El sindicat alerta que el 75% de la nova ocupació se situa en dos àmbits, l'hostaleria i el comerç

Redacció
 
 
 

Les xifres d’atur continuen en descens, tot i que aquest s’ha alentit una mica en relació amb el mateix mes del 2016. El juny ha deixat a Catalunya l’atur registrat que suma 391.388 persones, la desocupació ha baixat en 18.102 persones i l’afiliació a la Seguretat Social ha augmentat en 33.474.

No obstant això, la contractació temporal segueix el seu ascens imparable. “Durant el mes de juny la contractació temporal ha augmentat respecte a juny del 2016. Tot i que van formalitzar 325.132 contractes, tan sols el 11,2% van ser indefinits” recalca Maria Recuero secretària general d’USOC

“El mercat laboral no ha experimentat cap canvi en termes de qualitat, ja que se segueix apostant per la temporalitat com a fórmula per a crear ocupació. Només cal donar una ullada a les dades i analitzar en quines activitats ha crescut l’afiliació: hostaleria, comerç, que signifiquen en conjunt el 75% de la reducció de la desocupació, amb contractes de molt poca durada en la majoria de casos”, apunta Recuero.

Des de la USOC «continuarem denunciant l’abús en els contractes de formació, temps parcials, l’ús abusiu de pràctiques no laborals o la figura fraudulenta del fals autònom, i exigim al Govern una acció decidida per la creació d’ocupació de qualitat que permeti sortir de l’atur els gairebé 4 milions de desocupats que hi ha a Espanya», diu Recuero, que recalca que de la xifra total gairebé un 10&% dels aturats correspon a Catalunya. A tots cal aportar-los estabilitat perquè l’economia s’enlairi, assegura la sindicalista.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*