Es reactiva la plataforma ‘Mitjans en lluita’ per reivindicar la dignitat del periodisme

En una assemblea a la Casa de la Premsa es debatran les crisis que pateixen El Periódico, El Punt Avui, Diari de Sabadell i les amenaces cap a TV· i Catalunya Ràdio i les seves plantilles

Redacció
 
 
 

La coordinadora de treballadors dels mitjans de comunicació de Catalunya, Mitjans en lluita’ ha decidit reactivar aquesta plataforma oberta a tots els empleats de mitjans de comunicació del país. Ho fa amb el lema: “sense dignitat no hi ha periodisme”. Per aquest motiu han convocat una primera reunió que se celebrarà el 24 de Febrer del 2018, d’11:00h a 13:00h, serem a La Casa de la Premsa (Av. Rius i Taulet, 5 – Barcelona). A la reunió es vol explicar la situació que tenen els treballadors d’empreses que han anunciat retallades de personal o fins i tot el tancament: Eros al Periódico i al Punt-Avui, amenaces contra TV3 i Catalunya Ràdio i tancament del Diari de Sabadell.

A El Periódico, la plantilla pateix, segons les seves pròpies paraules, l’atac més important patit en els seus 40 anys d’existència. El Grupo Zeta ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 177 treballadors de la redacció de El Periódico i de les seves empreses de publicitat, informàtica, administració i logística. DE tirar endavant la mesura suposaria una retallada del 45% de la plantilla d’aquest rotatiu i dels serveis auxiliars.

Al seu torn, el diari el Punt Avui es troba a les portes de l’execució d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que deixarà 45 persones al carrer. Aquesta xifra se suma a les 20 persones que han marxat durant la negociació del procediment, fet que suposa la reducció d’un 26% de la plantilla. No ha estat l’única mesura que ha imposat l’empresa, Hermes Comunicacions, per afrontar una pèrdua d’ingressos que, segons la direcció, té l’origen en la intervenció dels comptes de la Generalitat prèvia a l’1 d’octubre. Les nòmines es reduiran, a partir del març, en percentatges que oscil·len entre el 0,5% i el 4,5%, segons els sous.

Per la seva banda, el Diari de Sabadell ha anunciat que tancarà a finals del mes vinent i deixarà al carrer els seus 18 treballadors. En la darrera dècada l’empresa ha aplicat diverses retallades i plans d’austeritat a causa de la dràstica reducció de la publicitat. El diari es va fundar el 1977.

Els treballadors dels diferents mitjans han decidit dur a les xarxes els seus problemes amb diversos comptes i grups de notícies: #MELLReloaded #StopErePeriodico #SalvemElPuntAvui #VolemExplicar #Periodigne

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*