Els quiosquers del Col·legi de Periodistes protesten per la retallada del 30% dels seus ingressos

Faran una concentració davant la seu de la institució coincidint amb la Junta General de socis, el 27 d'abril

Tomeu Ferrer
 
 
 

Els treballadors que s’ocupen dels quioscs propietat del Col·legi de Periodistes han convocat una concentració davant la seu de l’associació de professionals del periodisme el 27 d’abril vinent a les 16 hores, coincidint amb la junta general de l’entitat, segons UGT de Catalunya.

Els quiosquers denuncien que han patit una retallada de fins al 30% dels seus ingressos en aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, que tracta de la modificació substancial de les condicions de treball. Expliquen els treballadors que atès que el salari és baix, la retallada aplicada sobre els incentius de productivitat els suposa una reducció entre el 20% i el 30% del que finalment cobren. Això sorgeix de la reducció del 3% a l’1% en aspectes vinculats a la qualitat del servei, cosa que “se suma a unes mesures inadmissibles que no han tingut en compte la peculiaritat de l’activitat de venda oberta i a peu de carrer”, assegura el sindicat.

Els quiosquers reclamen que es retiri la retallada i afirmen que han aconseguit un compliment del 108% del compliment del requisit de creixement productivitat que els havia estat fixat.

El Col·legi de Periodistes és propietari de 13 quioscs procedents de l’Antiga Associació de la Premsa. Aquests negocis donen feina a un col·lectiu de 47 persones. S’ha de tenir en compte que tots els quioscos del Passeig de Gràcia, més un de la plaça de Catalunya i el que hi ha davant Canaletes són del col·legi.

El règim de treball és de 12 hores diàries. Fonts coneixedores de la gestió han explicat al Diari del Treball que en els últims anys una part important del negoci, la corresponent a la venda de diaris i revistes, ha caigut a plom. Ara, segons expliquen, la part més important de les vendes té a veure amb la venda d’aigua, caramels o dolços especialment per als turistes.

Aquest diari ha intentat posar-se en contacte amb el Col·legi de Periodistes per tenir la seva versió.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*