Protesta davant la Damm per l’acomiadament d’un exdelegat de la CGT a Cacaolat

La campanya del sindicat en defensa d'Àlex Piñol va viure ahir un nou episodi amb una concentració a l'entrada de les instal·lacions de la companyia cervesera –una de les propietàries de Cacaolat– a Barcelona en la qual es va mostrar suport al treballador despatxat i es va reclamar de nou la seva readmissió.

Redacció
 
 
 

Concentració de sindicalistes de la CGT davant la seu de la DAMM a Barcelona per reclamar la readmissió d’Àlex.

La CGT segueix lluitant per la readmissió d’Àlex Piñol, un extreballador de Cacaolat, exdelegat d’aquest sindicat, despatxat just quan se li acabava la protecció legal que fixa la llei per a les persones que han format del comitè d’empresa. L’acomiadament es va produir ja fa prop de dos mesos per causes disciplinàries, segons argumenta l’empresa, mentre que l’afectat i el seu sindicat asseguren que es va produir com a represàlia per la seva tasca com a representant dels treballadors.

Des que es va produir l’acomiadament la CGT no ha esmerçat esforços per aconseguir la readmissió de l’operari. Ha desenvolupat una intensa batalla a través de les xarxes socials i també diverses mobilitzacions amb l’objectiu de la reincorporació d’Àlex a la feina. Hi ha hagut protestes davant les instal·lacions de l’empresa, a l’Ajuntament de Santa Coloma –ciutat on està ubicada l’empresa–, davant les seus laborals competents en el conflicte i, ahir, davant l’edifici de la Damm, a Barcelona, una de les propietàries, conjuntament amb Cobega, de Cacaolat. La protesta estava convocada per la CGT de Catalunya.

Piñol va perdre el seu lloc al comitè d’empresa de Cacaolat arran de la reducció del nombre d’empleats de la companyia la qual cosa va fer que també baixés el nombre de membres de la representació laboral. Tots els sindicats de Cacaolat –CCOO, UGT, USOC i la CGT– van veure com es reduïa la seva presència al comitè i Piñol va ser qui en va ser afectat en el seu. Per això, la CGT assegura que el seu acomiadament «és una represàlia», ja que el sindicat va ser qui es va oposar al darrer conveni col·lectiu.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*