Principi d’acord en el metall de Barcelona que apujarà els salaris de 200.000 treballadors un 4,1% en dos anys

El pacte, que ha de ser ratificat per les assemblees convocades per CCOO, inclou també clàusula de garantia salarial si la inflació supera la millora

Redacció
 
 
 

200

Dirigents del sector del metall davant la seu de la patronal Foment del Treball : Foto: Tomeu Ferrer

Dirigents del sector del metall davant la seu de la patronal Foment del Treball Foto: Tomeu Ferrer

Principi d’acord en el conveni del metall de Barcelona, que afecta uns 200.000 treballadors i treballadores. El pacte ha aconseguit el vistiplau dels delegats de CCOO i se sotmetrà també a la consulta de les bases de la UGT de Catalunya. L’acord es fa per a dos anys. El 2018 suposa un augment de salaris del 2,6% i per al 2019 del 2,5%. Inclou també clàusula de revisió salarial per si la inflació superés l’increment acordat.

A més, en una clàusula es garanteix que la compensació i absorció d’alguns complements respectarà en tot moment el 70 per cent de l’increment pactat.

Ara s’obre un procés de valoració i ratificació del contingut acordat. Aquest conjunt d’assemblees es farà de manera descentralitzada a les comarques de Barcelona.

Altres elements considerats clau, per als negociadors de la part sindical són el compromís de més estabilitat i subrogació per a les treballadores i treballadors del metall en àmbits com el manteniment d’aeroports, ferroviari i administració pública, afirma la Federació d’indústria de CCOO..
En l’àmbit d’igualtat i de drets s’incrementa la participació en la recerca i la creació de protocols contra la violència de gènere. En aquest sentit, el conveni del metall de Barcelona amplia a les empreses de 200 treballadors l’obligació d’establir plans d’igualtat en els respectius centres de treball.

Des de la UGT es fa també una valoració positiva del principi d’acord:

“Aquest preacord arriba després d’un procés de tensió sostinguda amb la patronal, que durant molt de temps no s’havia mogut dels seu posicionament inicial. Hem estat capaços de trencar les dinàmiques de paralització de la negociació i fixar les nostres propostes: fiançament de la recuperació i repartiment de la riquesa que generem, ampliació de drets i desenvolupament de mesures que generin igualtat, principalment”, afirma en un comunicat.

Acord estatal sobre salaris

També es fa un esment al reconeixement dels drets de les treballadores i treballadors #LGTBI en els seus llocs de feina.
Des de CCOO de Catalunya vinculen el resultat de la negociació d’aquest important conveni pel que fa a nombre de treballadors i treballadores afectats a les negociacions globals que sobre increment de salaris s’han dut a terme en l’àmbit estatal, que han suposat un pacte perquè els sous s’apugin un 2% que podria incrementar-se un 1% d’acord amb determinats paràmetres.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*