Principi d’acord a Faurecia Automotive Exteriors de Sant Andreu de la Barca desbloca el conflicte

L'empresa es compromet a informar la plantilla sobre els processos de conversió de contractes temporals a fixes

Redacció
 
 
 

El comitè d’empresa i la direcció de l’empresa Faurecia Automotive Exteriors, de Sant Andreu de la Barca, que produeix plàstics per a la indústria automobilística, han arribat a un principi d’acord, amb la mediació de l’Administració, que permet desbloquejar el conflicte que s’havia generat davant l’incompliment per part de l’empresa dels acords signats en matèria de mètodes i temps, i classificació professional, i la falta d’informació a la representació de la plantilla en temes com les hores extres i la subcontractació d’activitats, entre altres qüestions. La pressió de la convocatòria de diverses jornades d’aturades ha permès desencallar la situació.

El comitè ha convocat una assemblea de treballadors i treballadores, dimecres, 30 de setembre, per explicar-los els termes del principi d’acord per a la seva ratificació. La secció sindical de CCOO en fa una valoració positiva, ja que dóna resposta a diferents qüestions que havien generat aquest conflicte.

Segons es desprèn del text acordat, l’empresa es compromet a complir els acords signats en matèria de mètodes i temps, a revisar els sistemes de mesura de temps i a respectar els descansos. També recull el compromís d’informar la representació dels treballadors sobre les subcontractes que treballen per a Faurecia, per saber quines feines s’externalitzen, i sobre les hores extraordinàries, justificant el motiu i qui les fa.

En matèria de formació, el principi d’acord estableix que l’empresa donarà facilitats perquè tothom pugui gaudir de la formació i perquè aquesta es faci dins de l’horari laboral. L’empresa també es compromet a convocar la Comissió de Formació per al mes d’octubre per definir el Pla de formació.

Un altre dels punts destacats de l’acord és el compromís d’informar el comitè sobre els processos de conversió de temporals a fixos; de moment ja els ha comunicat la conversió de tres contractes temporals a fixos. De cara al desembre, es planteja analitzar la temporalitat i la possibilitat de fer contractacions fixes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*