Primeres mobilitzacions contra els 112 acomiadaments de Vodafone-Ono a Catalunya

L'ERO presentat per l'empresa suposa reduir en el conjunt de l'Estat 1.298 persones, un 21% de la plantilla

Redacció
 
 
 
Els sindicats inicien mobilitzacions a Catalunya contra l'ERO de Vodafone Ono Foto ELDIARIO.ES

Els sindicats inicien mobilitzacions a Catalunya contra l’ERO de Vodafone Ono Foto ELDIARIO.ES

La firma del sector de la telefonia Vodafone Ono ha presentat Expedient de Reducció d’Ocupació (ERO) que implica una reducció equivalent al 21% de la seva plantilla, que en l’àmbit estatal se situa en les 6.000 persones.

Els sindicats amb presència a les dues societats primer van reaccionar amb estupor davant l’anunci de retallades de personal. I després han convocat mobilitzacions. La primera, a Barcelona, tindrà lloc al Portal de l’Àngel, 36 davant la botiga de Vodafone, el 12 de setembre entre les 12 i les 14 hores. La protesta s’emmarcaria en el procés que podria desembocar amb vaga a tot l’Estat el 21 de setembre.

Les primeres informacions relatives als ERO són complexes. Les companyies s’escuden en diversos motius, tots els emparats per la reforma laboral aprovada per, PP i CiU: reestructuració interna, pèrdues econòmiques i previsió de pèrdues fruit del procés de fusió aprovat entre les dues societats.

Al conjunt de l’Estat espanyol les baixes anunciades serien 805 de Vodafone i 493 d’Ono. En total 1.298. Manuela Gómez, portaveu de CCOO i membre de l’equip negociador, considera que l’afectació de les retallades a la plantilla a Catalunya, segons dades oficioses a les quals han tingut accés els representants laborals serien 71 persones d’un total de 250 a la marca Ono i, per a Vodafone,41 es parla de 41 baixes d’una plantilla de 350 persones. Tanmateix aquestes no són xifres oficials perquè l’empresa no ha explicat en detall l’abast de la reestructuració i tampoc ha indicat a quins llocs aplicaria la tisora.

Prudencio Colmenero, responsable de la UGT assegura que: «un dels efectes nocius de l’ERO que s’anuncia és que les empreses que l’han presentat no acostumen a ser dialogants. En aquestes empreses quan hi ha un ERO es tenen en compte situacions, com l’edat dels treballadors o les seves circumstàncies personals i s’intenta que els resultats siguin els menys lesius possibles caps als treballadors. Aquí això no passa, si l’empresa considera que ha de retallar una dependència determinada, l’elimina sense tenir en compte si els treballadors són joves o grans, si tenen famílies a càrrec seu o no. El càlcul econòmic prima», assegura.!

En el cas de Vodafone, on treballa Manuela, en una primera anàlisi, CCOO considera que a l’empresa li costarà demostrar que hi ha pèrdues, perquè l’any passat, que fiscalment acaba el 31 de març per ser una companyia britànica, va declarar una facturació que superava els 4.679 milions i un EBITDA, sigles que volen dir beneficis abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions, es va situar en els 1.000 milions d’euros.

Com a contrapartida, els sindicats demanen a l’empresa una taula de negociació que, dins del Pla Estratègic de Vodafone Espanya, implementi un Pla d’ocupació i afectació del mateix, amb l’objectiu d’identificar els possibles desajustaments, i implementi models alternatius sense arribar a imposar l’externalització com a única mesura.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*