Primera valoració de les eleccions, de la UGT catalana: “l’immobilisme perd a Catalunya”

El sindicat reclama un pla de xoc contra la crisi, defensa de la sanitat i educació públiques, i impulsar la reindustrialització i l'enfortiment del teixit productiu al país

Redacció
 
 
 
Àlvarez al seu despatx a la seu nacional de la UGT de Catalunya

Àlvarez al seu despatx a la seu nacional de la UGT de Catalunya

Primera reacció sindical als resultats de les eleccions del 27 de setembre, ha estat la de la UGT de Catalunya, que en un comunicat no gaire llarg ha fet una lectora dels resultats i a més posa en primer pla les reivindicacions del moviment sindical que hauria d’estudiar d’ara en endavant.

Per al nostre sindicat el poble de Catalunya ha parlat: una immensa majoria del electorat vol canviar l’estatus quo actual de la relació entre Catalunya i l’Estat”, afirma el sindicat.

En segon lloc l’organització advoca per la realització efectiva d’una veritable consulta vinculant: “En aquest sentit, des de la UGT de Catalunya considerem que cal obrir una etapa de diàleg que condueixi a una solució que passi perquè els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya exercim el nostre dret a decidir per resoldre quina ha de ser la relació que ha de tenir Catalunya amb l’Estat”.

Pla de xoc contra la pobresa

Tot i recordar la seva postura inequívoca en favor d’un referèndum, la UGT de Catalunya no oblida que hi ha deures urgents a fer en l’aspecte social. “Però el primer que haurà de fer el Parlament de Catalunya després de constituir-se és investir un govern que haurà de posar en primer terme de les seves prioritats polítiques la lluita contra l’atur; la defensa de la sanitat, l’educació i els serveis socials; i impulsar un veritable pla de xoc contra la pobresa. També haurà de formar part de les seves principals prioritats una aposta clara per la reindustrialització i l’enfortiment del teixit productiu del país”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*