Principi d’acord a Nestlé de Girona que assegura increments salarials del 3% pels pròxims anys

El pacte deixaria sense efecte la vaga anunciada pel 10 de març i suposaria assegurar la pau social fins a 2022

Redacció
 
 
 
Treballadors de Nestlé fixen una pancarta a la porta de la fàbrica, foto: UGT Girona

Treballadors de Nestlé fixen una pancarta a la porta de la fàbrica, foto: UGT Girona

Principi d’acord a Nestlé a Girona que podria suposar la fi de les aturades previstes pels pròxims dies, segons comuniquen fonts de CCOO de Catalunya.

A falta de més concrecions, el pacte suposaria un increment salarial del 3% del salari en el 2019, 2020, 2021 i 2022. La fita suposaria millorar en matèria salarial el que s’estableix en el Acuerdo por el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC) .

El comitè d’empresa de Nestlé havia convocat vaga per al 10 d’abril mentre acusava la direcció de la companyia de no voler negociar. Precisament per intentar arribar a un acord s’havia fixat la nova jornada d’aturada amb prou temps per intentar abans desencallar la situació.

El sindicat majoritari, UGT de Catalunya, va anunciar, en una roda de premsa celebrada dimarts 12 de febrer, dues concentracions que es farien el 27 de febrer davant la seu de la Generalitat a Girona i el 14 de març, aquest cop a la seu de la companyia alimentària a Esplugues de Llobregat.

D’altra banda, el sindicat CGT discrepava de la línia seguida per la majoria del comitè d’empresa i havia instat a actuar abans, concretament en una nota pública va demanar fer vaga el 20 de febrer.

Precisament, el 24 de gener, daant la posició inicial de l’empresa, la plantilla de Nestlé a Girona va fer vaga de 24 ores, seguida majoritàriament pels 800 empleats de la societat. Aquella aturada va trencar una tradició de més de 18 anys sense un conflicte d’aquesta magnitud.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*