La policia diu que el piquet va impedir accedir a la planta però no reconeix els ‘8 d’Airbus’ com els seus agressors

El cap dels antiavalots afirma que van disparar amb foc real perquè els treballadors els havien encerclat

Redacció
 
 
 
Els acusats no han deixat de reivindicat el cas com un atac al dret de vaga

Els acusats no han deixat de reivindicar el cas com un atac al dret de vaga

Si el primer dia del Judici als ‘8 d’Airbus’ va començar amb les declaracions dels acusats, en el segon han parlat els policies que van presentar la denúncia. Com era d’esperar les versions són diferents.

El cap de l’operatiu dels antiavalots que es va desplaçar a la planta d’Airbus de Getafe durant la vaga general del 2010 va declarar dimecres que membres del piquet d’aquella vaga van impedir activament l’entrada a la fàbrica a alguns empleats que volien treballar.
En el judici, vuit sindicalistes s’enfronten a una petició per part de la Fiscalia de vuit anys i tres mesos de presó per delictes d’atemptat, lesions i contra el dret dels treballadors a la feina, malifetes que incorpora l’article 315.4 del Codi Penal.
El cap dels agents de la UIP desplaçats a la planta ha manifestat que, tot i que els policies que es trobaven als voltants de la fàbrica van tractar d’acompanyar els treballadors a l’interior de la planta, els membres de la concentració “amb els braços enllaçats”, els van impedir l’accés.
També ha indicat que els membres del piquet van llançar petards sota el cotxe d’una dona embarassada que tractava d’entrar a la factoria. En concret han dit que la van insultar. També han indicat que els membres del piquet haurien comunicat a la dona que podia “perdre el nen” per la tensió que estava vivint.
Policies encerclats

El policia ha fet referència a la situació en què es van produir els trets a l’aire amb arma real per part de la policia, en indicar que aquest es va realitzar perquè els concentrats van encerclar els policies i a un empleat que tractava d’entrar al centre de treball.
L’agent de policia ha reconegut a alguns dels acusats com els interlocutors amb els quals va conversar el dia dels fets, si bé ha assegurat que un d’ells era el representant d’UGT -quan és en realitat membre de CCOO-; i ha dit també que els vaguistes li van dir que “aquell dia no entraria ningú”.
No obstant això, el policia no ha pogut reconèixer a cap dels acusats com a causants de les agressions que tant ell com els seus companys en l’operatiu van denunciar haver patit.
Prèviament, han comparegut davant els mitjans de comunicació el que va ser president del Comitè Interempreses d’Airbus durant els fets i avui acusat, José Alcázar, i el secretari d’acció sindical de CCOO, Ramón Górriz, que han confiat en la “absolució” de tots els acusats.
A més, tots dos han fet referència a la nova composició parlamentària i han exigit la derogació de l’article 315.3 del Codi Penal, així com les dues últimes reformes laborals i la “Llei Mordassa”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*