La plantilla de Laser Roll de Sabadell declara vaga indefinida a causa dels 3 mesos d’endarreriments salarials que pateix

El 22 de setembre passat van acabar una vaga parcial que no va servir perquè l’empresa es posi al dia, cosa que fa que tinguin dificultats a pagar habitatge o aliments

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els operaris de Laser Roll, fan guàrdia davant l'empresa foto: USOC

Els operaris de Laser Roll, fan guàrdia davant l’empresa foto: USOC

Els treballadors de l’empresa Laser Roll, de Sabadell, han decidit transformar la seva vaga, que va acabar el 22 de setembre passat , en indefinida. Aquests operaris reclamen que la companyia el paguin els endarreriments que ja superen els tres mesos. La societat té com a responsable a Albert Llinàs

L’empresa es dedica al tall de metalls mitjançant làser. La plantilla oscil·la entre 18 i 20 operaris. «Des de fa dos anys que ens paguen amb retards. I a poc a poc s’han acumulat endarreriments que superen els 3 mesos»,, segons informa el representant del personal, Salvador Moreno, del sindicat USOC. Això i el fet que durant tot el temps en què s’han patit problemes de cobrament, els treballadors han rebut promeses que després no s’han materialitzat.

de fa dos anys la companyia acumula endarreriments en l’abonament dels seus salaris. En concret els falta per cobrar mig setembre, els mesos d’agost, juliol i de juny i una quarta part de març.

Entre els dies 12 i 22 de setembre les treballadores i els treballadors van fer vaga. Durant tots aquells dies s’han situat a la porta de la factoria per mostrar a l’opinió pública la seva situació. També ho han fet per obligar l’empresa a obrir i mantenir obert el lloc de treball, ja que la norma diu clarament que en cas de vaga l’empresa ha de mantenir obert el lloc de treball per donar la possibilitat als treballadors que ho vulguin a reincorporar-se.

A Can Mimó també hi ha problemes

Els problemes no es limiten als treballadors de Laser Roll. També afecten Can Mimó, una planxisteria industrial del mateix grup empresarial que, té 14 treballadors, «que no han pogut convocar vaga perquè no tenen representants sindicals» diu Moreno. En aquest cas, els empleats asseguren que els deutes que s’han acumulat superen els 3 mesos i mig de salari.

Els endarreriments i el fet que les promeses de l’empresa no es compleixin han fet que moltes persones que treballen a Laser Roll i de Can Mimó tinguin problemes econòmics vitals. Així, alguns empleats han manifestat «ja no podem fer front a les hipoteques, i en algun cas hi ha qui ha necessitat ajuda per comprar aliments».

Contra el que es podria pensar, els treballadors afirmen que les dues empreses del grup tenen feina. El problema, pensen, és de liquiditat. «Feina en tenen molta, el que passa és que molts cops no es poden agafar pressupostos perquè no es pot comprar material» afirmen.

Les darreres setmanes, en les converses mantingudes, la direcció de la companyia els ha assegurat que està a l’espera d’una inversió que hauria de fer una empresa francesa Però, això no convenç els treballadors, «ens han explicat tantes coses que no ens creiem res», diu Moreno. En aquest sentit, tot i haver convocat vaga indefinida, l’únic nou contacte amb la direcció ha estat per escoltar de  nou que hi ha un nou inversor que podria fer canviar la situació de la companyia.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*