La plantilla de Farggi farà vaga parcial els dies 5 i 6 contra la reducció de 153 llocs de treball

Si l’empresa no negocia una sortida al conflicte, els sindicats plantegen fer aturades de 24 hores el 9 i 10 d’octubre

Tomeu Ferrer
 
 
 
Seu històrica de Farggi a Barcelona wikimedia CC-BY-SA-3.0

Seu històrica de Farggi a Barcelona wikimedia CC-BY-SA-3.0

La plantilla de l’empresa de geladeria Farggi ha convocat vagues parcials per als dies 5 i 6 d’octubre. Les aturades seran de tres hores en cadascun dels tres torns de producció. Afectaran les tres factories del grup a Catalunya: Poblenou (Barcelona, Farggi), Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda (els dos darrers al Vallès Occidental i de La Menorquina). En total, als tres centres hi treballen 665 persones, segons han informat fonts sindicals.

En cas que les primeres vagues no estovin la posició de l’empresa, els representants dels treballadors han demanat per als dies 9 i 10 d’octubre vaga de 24 hores, segons explica Miguel Ángel Domínguez, responsable del Sector Agroalimentari de CCOO d’Indústria.

«Hem hagut de convocar la vaga perquè en les reunions de conciliació l’empresa no s’ha mogut de la proposta inicial», explica Domínguez.

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que podria afectar 153 treballadors, dels quals aproximadament la meitat haurien de fer una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats serien acomiadats, i una part serien substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis, segons ha plantejat l’empresa.

Oposició sindical

Per contra, els sindicats presents a l’empresa: la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC rebutgen l’ERO i exigeixen la seva retirada. Tots s’oposen radicalment als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposarien les preteses novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis.

«Hem intentat que la companyia variï la seva posició, que rebaixi el nombre de persones afectades i que es redueixin les sortides, però no hi ha hagut manera», diu Domínguez.

En un comunicat, l’empresa ha justificat la reducció de personal, en el fet que a partir del 13 d’octubre concentrarà la seva producció en el centre de Palau-solità i Plegamans, i ha sostingut que la integració de Farggi i La Menorquina afectarà només un màxim del 15% de la plantilla de Lacrem.

«La sobrecapacitat de producció de la planta de Barcelona i de Palau-solità i Plegamans, així com la forta estacionalitat en el sector dels gelats, fan necessària la integració de les dues plantes productives», ha defensat l’empresa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*