Plantegen fer un primer ERO de 560 treballadors de la plantilla d’Unipost abans de desembre

La idea dels gestors del grup és reduir l’activitat però sense aturar cap base per facilitar la venda a un possible comprador

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors d'Unipost a Madrid Foto: CCOO

Concentració de treballadors d’Unipost a Madrid Foto: CCOO

L’administració concursal d’Unipost ha anunciat un primer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per al 25% de la plantilla directa per a desembre vinent. Al respecte, CCOO reitera el seu rebuig a la mesura i al tancament d’Unipost, i afirma que intensificarà la mobilització, a la vegada que torna a apel·lar al Govern central perquè prengui cartes en el que pot convertir-se en un veritable drama social de 2.400 acomiadaments més altres 2.000 acomiadaments corresponents a treballadors d’empreses associades.

La situació dels treballadors és molt complicada perquè arrosseguen ja endarreriments salarials. Per fer-hi front, CCOO ha convocat vaga per evitar així que els operaris hagin de pagar per treballar.

Davant la proposta, CCOO ha anunciat que farà un informe sol·licitant la qualificació del “concurs culpable”, en considerar com a responsable de la situació de l’empresa al mateix Pablo Raventós, empresari pertanyent a la família propietària de Codorniu, i la seva reiterada negativa a prendre mesures de gestió per resoldre una situació que fa anys que es dóna. Amb aquesta iniciativa el sindicat exigirà que Raventós respongui amb els seus béns personals per pagar a la plantilla els més de 6 milions d’euros que els deu.

CCOO planteja un ‘concurs culpable’

En aquest context l’Administració concursal ha avançat un calendari provisional de l’ERO a les organitzacions sindicals. En el mateix es contempla, en una primera fase, l’extinció dels esmentats 560 llocs de treball (el 25% de la plantilla) al desembre i, en una segona, de forma progressiva fins al maig si la tresoreria de l’empresa ho permet, per a la resta de la plantilla, el restant 75% integrada per 1.730 treballadors.

En la primera fase, l’administració concursal considera que no es clausurarà cap activitat, si bé es reduirà la seva activitat. Això es fa per facilitar l’adquisició d’un possible comprador.

Pel que respecta a l’informe que pensa fer CCOO per fonamentar un concurs culpable”, en considerar com a responsable de la situació de l’empresa al mateix Pablo Raventós, empresari de la família propietària de Codorniu. La iniciativa reclama prendre mesures de gestió per a resoldre una situació que es perllonga des de fa anys. No obstant això, el sindicat exigirà que Pablo Raventós respongui amb els seus béns personals per pagar a la plantilla els deutes que manté amb ella.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*