Piquet de CCOO a l’escorxador Porc Gourmet per informar de les condicions del conveni de càrnies

Comissions Obreres fa un pas endavant i a més de la mesa de negociació comença una campanya de divulgació dels drets laborals a les empreses d'Osona

Redacció
 
 
 
CCOO es deplaça amb una furgoneta per informar els treballadors de les càrnies dels seus drets Foto: CCOO

CCOO es desplaça amb una furgoneta per informar els treballadors de les càrnies dels seus drets Foto: CCOO

La situació laboral que es viu a les empreses càrnies ha fet que Comissions Obreres hagi decidit fer un pas més en la seva campanya de denúncies. A banda de la creació amb altres sindicats, empreses i govern de la Generalitat de la taula del sector carni, ara ha passat a denunciar les situacions irregulars a les portes dels escorxadors on, segons els sindicats, es donen les pitjors condicions.

Un escamot format per dirigents i afiliats de les comarques del Vallès, Maresme i Osona, s’ha concentrat durant el matí de dilluns davant l’escorxador Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga, molt a prop de Vic.

“Els hem donat informació sobre les condicions laborals que estan incloses en el conveni de les càrnies”, explica José Antonio Molano, dirigent de CCOO. El sindicat ha escollit el Porc Gourmet, perquè, en la seva opinió “és on la situació laboral és pitjor”.

De forma genèrica, a CCOO denuncien que alguns escorxadors estan utilitzant falses cooperatives, que fan que els treballadors que volen operar en els escorxadors estiguin donats d’alta com a autònoms, cosa que fa que quan estan malalts o de baixa no puguin cobrar res. “També han de pagar-se les seves eines de treball”, afirma Molano.

Treballadors contra treballadors

La situació laboral que es viu especialment a Osona és considerada com “de segles enrere”, pel sindicat. “Aquí es dóna una situació que mai havíem vist, els treballadors entre ells creen capes socials antagòniques: hi ha marroquins que no es fien dels senegalesos i aquests dels pakistanesos”, assegura Molano. La situació és especialment difícil perquè en els escorxadors més grans el percentatge de treballadors estrangers arriba al 70%.

La tensió social és tal, que CCOO, que afirma tenir afiliats i delegats als escorxadors més problemàtics evita identificar-los per por a represàlies empresarials.

El Porc Gourmet va ser fa uns dies objecte d’una acampada reivindicativa organitzada aquest cop pel sindicat COS, que té obert un conflicte amb l’escorxador Esfosa. Aquesta campanya duu com a lema .#càrniesenlluita.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*