Pacte de CCOO i UGT amb CEOE i Cepyme per apujar salaris entre un 2% i un 3% en tres anys

En el comprimís assolit es parla també de situar el salari de tots els convenis en un mínim de 14.000 euros l’any

Redacció
 
 
 
Manifestació de l'1 dse maig en defensa dels salaris

Manifestació de l’1 de maig en defensa dels salaris Foto: S. Calvo

Els sindicats majoritaris en l’àmbit estatal: CCOO i UGT i les patronals CEOE i Cepyme, han arribat, dilluns, 25 de juny, a un primer acord global en matèria de salaris. Suposa aplicar un increment del 2% al qual es podria sumar un 1% més en funció de la marxa econòmica de les empreses. La millora es faria efectiva els anys 2018, 2019 i 2020, segons fonts laborals.

A més, l’acord recomana al govern central que els salaris de les treballadores i treballadors afectats per convenis col·lectius hauran d’apujar-se fins a assolir la xifra anual de 1.400 euros. Això s’acosta a la reivindicació laboral de salaris de mil euros en tots els convenis.

El compromís, que feia més de dos anys que es negociava, s’ha segellat en una reunió a Madrid, on han estat presents els secretaris generals dels dos sindicats, Unai Sordo i Josep Àlvarez, així com els representants de la patronal Joan Rosell i Antonio Garamendi. La ministra de Treball, Magdalena Valerio, que ha celebrat aquest matí l’acostament definitiu entre patronal i sindicats després de mesos de negociació.

El pacte trenca la tònica de falta d’entesa en què, tot i la millora de les dades macroeconòmiques s’havia encallat el diàleg social entre els sindicats majoritaris i el govern del PP. També implica que la relació amb els sindicats i el govern del PSOE comenci amb bon peu després que l’executiu de Sánchez hagi afirmat que no pensa derogar completament les dues reformes laborals, com li havien demanat molts cops quan estava a l’oposició.

Els òrgans directius de les organitzacions firmants ratificaran el pacte. En el cas de Catalunya CCOO farà una consulta a les bases perquè siguin si l’aproven.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*