Organitzacions i personalitats diverses convoquen la jornada Lila & Groga en solidaritat amb la consellera de Treball, Dolors Bassa

Personalitats de diverses adscripcions criden a l'acte solidari amb la consellera i sindicalista, que afronta un judici on se li demanen altes penes per la seva actuació al Govern l'octubre de 2017

Redacció
 
 
 
Activistes, consellers, sindicalistes i diputats celebren junts l'aprovació de la Renda Garantida foto: TV3

Activistes, consellers, sindicalistes i diputats celebren amb la consellera Dolors Bassa l’aprovació de la Renda Garantida foto: TV3

Organitzacions i personalitats diverses del món sindical, de la solidaritat amb Llatinoamèrica i també de l’àmbit polític celebren dissabte, 30 de març un acte per reclamar la llibertat de la consellera de Treball, Dolors Bassa.

La diada que duu el nom de Jornada internacional Lila i groga, se celebra a Barcelona, al centre cívic Ateneu Fort Pienc, a les 17,30 hores, amb el lema #lliberatDolorsBassa. Han confirmat la seva asistència: Lluis Llach, Anna Simó, Anna Bassa, Meritxell Benedí, Carmelinda Pereira, Miguel Gonzàlez, Rosa Guàrdia, Suno Navarro, Montse Ros, Enriqueta Duran, Camil Ros, Jaume Soler ‘Nic’, Chakir el Homrami i Pau Surroca Bassa.

També s’ha adherit, Grahame Smith, secretari de l’Scotish Trade Union Congress (STUC), sindicat majoritari a Escòcia, que ha enviat un missatge en vídeo.

L’organització d’aquest acte solidari amb l’anterior consellera de Treball és molt transversal, segons ha explicat un dels seus impulsors: “hi ha des de gent del fòrum sindical d’ERC fins a persones relacionades amb els moviments de solidaritat amb Llatinoamèrica, amb els quals la sindicalista col·laborava abans de ser empresonada. També hi són els familiars dels presos polítics catalans i sindicalistes de la UGT, l’organització que va liderar a les comarques de Girona, i de CCOO, entre altres”.

Dolors Bassa es va caracteritzar durant el seu mandat per mantenir molt obertes les portes del diàleg amb les organitzacions sindicals. Un dels aspectes on va treballar més va ser la creació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). L’avanç, difícil en un moment de retallades econòmiques, es va aconseguir perquè en la reivindicació s’hi sumaren tant els principals sindicats de classe, com organitzacions de tota mena, des de veïnals a socials.

La reclamació de la llibertat de Dolors Bassa ha estat especialment intensa a la UGT on, per sobre d’adscripcions partidistes, ha primat la solidaritat amb l’activista, ara privada de llibertat.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*