Obliguen a diversos hotels de Lloret de Mar a millorar els contractes de 145 treballadors

La decisió de la Inspecció de treball es produeix després de la denúncia de CCOO i suposarà augments de salaris als afectats entre 200 i 250 euros al mes

Redacció
 
 
 
Image de la concentració a Lloret de Mar foto : CCOO

Image de la concentració a Lloret de Mar foto : CCOO

Inspecció de Treball ha ordenat a diversos hotels de Lloret de Mar a canviar els contractes i les categories laborals de 145 treballadors. Les resolucions arriben arran d’una denúncia de frau contractual que va presentar el sindicat CCOO. Ara Treball insta els establiments hotelers a transformar 66 contractes de treball per circumstàncies de producció a fixes discontinus i, per altra banda, a aplicar a 79 persones la categoria laboral superior que els correspondria segons el conveni col·lectiu.

Les persones afectades treballaven per diferents hotels des de l’any 2015, contractades a través d’Empreses de Treball Temporal (ETT) i a molts d’ells se’ls aplicava una categoria inferior a la que els pertocaria.

Per tot plegat, CCOO va denunciar davant d’Inspecció de Treball diversos hotels de Lloret per frau en la contractació del personal, i ara s’ha resolt que els establiments hotelers han de transformar els contractes d’un total de 145 treballadors.

La nova catalogació els comportarà un increment de salaris d’entre 200 i 250 euros mensuals.

Entre els casos recollits a la resolució hi ha el de 16 cambreres de pisos d’una empresa de neteja que tenien contractes per obra i servei i que ara les hauran de fer fixes discontínues.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*