Noves protestes de la CGT a Cacaolat per la readmissió d’un exdelegat sindical acomiadat

Treballadors de la companyia i membres de la CGT es van manifestar ahir de nou davant la seu de l'empresa per reclamar una vegada més la reincorporació d'Àlex Piñol que va ser despatxat com a represàlia, segons denuncia el sindicat. Fins al 25 de juny que no hi ha el judici per la demanda presentada es preveuen més accions de protesta.

Francesc Ràfols
 
 
 

Protesta a la planta de Cacaolat a Santa Coloma contra l’acomiadament d’Àlex Piñol

El pròxim 25 de juny es farà el judici per l’acomiadament d’Àlex Piñol de Cacaolat. Aquest va ser despatxat ja fa prop de dos mesos per causes disciplinàries, segons argumenta l’empresa, mentre que l’afectat i el seu sindicat, la CGT, asseguren que es va produir com a represàlia per la seva tasca com a representant dels treballadors. Piñol va perdre el seu lloc al comitè d’empresa de Cacaolat arran de la reducció del nombre d’empleats de la companyia la qual cosa va fer que també baixés el nombre de membres de la representació laboral. Tots els sindicats de Cacaolat –CCOO, UGT, USOC i la CGT– van veure com es reduïa la seva presència al comitè i Piñol va ser qui en va ser afectat en el seu.

Mentrestant no arriba la cita als tribunals, les mobilitzacions de protesta per l’acomiadament se segueixen produint. Si fa uns dies van ser davant de l’empresa Damm –un dels accionistes, amb Cobega, de Cacaolat,– ahir, l’escenari va ser la planta de la companyia a Santa Coloma de Gramenet. Treballadors de l’empresa i de membres de la CGT es van concentrar a la porta de l’empresa de batuts per reclamar de nou la reincorporació de Piñol.

El sindicat demana a la ciutadania que davant aquest conflicte faci «consum responsable» i que «sigui conscient del tracte que Cacaolat té amb els seus treballadors».

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*