Nova tanda d’aturades dels examinadors de Trànsit de la DGT

Els treballadors, expectants davant la reunió a la qual ha convocat el ministeri de l’Interior als vaguistes

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els examinadors tornen a la vaga després de fracassar les negociacions

Els examinadors tornen a la vaga després de fracassar les negociacions

Els examinadors de Trànsit mantenen la seva vaga després de més de quatre mesos. Dilluns, dimarts i dimecres.
El col·lectiu lluita per exigir a la DGT que faci efectiu el pagament del complement salarial específic a què es va comprometre amb els sindicats ara fa 10 anys, i que no vol aplicar tot i disposar de recursos econòmics per fer front a aquest compromís. Malgrat fer més de quatre mesos de vaga, amb el greu perjudici econòmic que això els està suposant, mantenen la seva reivindicació, segons un comunicat de la UGT de Catalunya.

El sindicat ha convocat els examinadors i les examinadores de Trànsit de tot Catalunya a concentrar-se dimarts vinent, 14 de novembre, de 12 a 14 hores, davant la Direcció Provincial de Trànsit de Barcelona (La Campana).
El seguiment, durant els quatre mesos que dura la vaga ha estat a Catalunya majoritari. Al Principat hi ha 112 examinadors i examinadores de Trànsit que realitzen 13 exàmens diaris cadascun d’ells.

Contra el que havia passat fins ara, els treballadors tenen un bri d’esperança. El 14 de novembre, finalment, el Ministeri de l’Interior ha convocat el comitè de vaga a una reunió a Madrid, on esperen que es produeixi un avenç per posar fi a aquest conflicte que dura ja molts mesos i està afectant, a més dels mateixos examinadors, a les autoescoles i a la ciutadania.

La protesta dels examinadors de Trànsit va causar a finals de juliol greus problemes als propietaris d’autoescoles, que van fer mobilitzacions per exigir una solució a un conflicte que els perjudica directament però en el que no hi juguen cap altre paper que no sigui el de víctima.

Igualment, els examinadors reclamen que el Ministeri els aboni un augment salarial que fa deu anys es va comprometre a aplicar i que no paga, tot i que la DGT té superàvit, segons ha reconegut en alguna ocasió el responsable de l’organisme oficial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*