Nova jornada d’aturades parcials de treballadors de l’àmbit d’acció social de Catalunya

Els sindicats majoritaris reclamen a 'La Confederació', la patronal del sector, dos punts a acordar de manera imminent: l’increment de les taules salarials en un 3%. I en un segon lloc, una nova classificació de les categories professionals

Redacció
 
 
 
Una de les concentracions de treballadors d'Acció Social foto: CCOO

Una de les concentracions de treballadors d’Acció Social foto: CCOO

Les treballadores i treballadors  de l’àmbit de l’acció social de Catalunya vinculats a CCOO i UGT han realitzat la tercera de les mobilitzacions acordades en el procés de negociació del conveni col·lectiu del sector. L’acció consisteix en aturades de 30 minuts en cadascuna de les franges horàries dels torns de treball: al matí d’11.30 h a 12.00 h, a la tarda de 18.00 h a 18.30 h i a la nit, de 23.00 h a 23.30 h.

Els operaris d’aquest sector reclamen, per una banda l’increment de les taules salarials en un 3%. I en un segon lloc, una nova classificació de les categories professionals que equipari els títols de grau universitaris a l’antiga categoria de llicenciats i que es reconeguin altres perfils professionals existents en aquest àmbit.

Les concentracions es fan a les portes dels centres de treball i són una crítica a la posició de la patronal, ‘La Confederació’ en el bloqueig que manté de la negociació del conveni col·lectiu.

Les accions fetes pels sindicalistes tenen a veure amb el tipus de centres en els quals treballen: de protecció a la infància, d’atenció a les víctimes de violència masclista, exclusió social, pobresa o mediació intercultural, difícilment es pot fer vaga sense deixar d’atendre a les persones a les quals se serveix, segons va dir Rafi Redondo, coordinadora del Sector d’Intervenció Social i Atenció a les Persones de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya.

Els sindicats majoritaris, que estan presents a la taula de negociació han plantejat a la part empresarial fer un acord parcial que abordés dos dels aspectes més sensibles, sense esperar a la fi de la negociació. Per una banda l’esmentat increment de les taules salarials en un 3%. I en un segon lloc, una nova classificació de les categories professionals que equipari els títols de grau universitaris a l’antiga categoria de llicenciats i reconegui altres perfils professionals existents al sector.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*