Nova concentració dels examinadors de la DGT en favor del complement que fa 10 anys que els deuen

Dilluns, 3 de juliol va començar una nova tanda de vagues, que suposa que cada dia s’anul·lin més de 1400 exàmens de conduir a Catalunya

Redacció
 
 
 
La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d'Espanya

La protesta dels examinadors es fa en el conjunt d’Espanya

Nova concentració dels examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT). Els examinadors i les examinadores de Trànsit es concentren dimarts, 4 de juliol, de 10 a 12 hores, davant la Direcció Provincial de Trànsit de Barcelona (La Campana) per exigir a la DGT que faci efectiu el pagament del complement salarial específic a què es va comprometre amb els sindicats ara fa 10 anys, i que sí que es va aplicar a la majoria de col•lectius de la plantilla de la DGT, però no als examinadors i les examinadores.
La concentració es produeix en una nova tongada d’aturades que tindran lloc fins al dimecres. El seguiment de la vaga convocada dilluns, 3 de juliol ha estat del 90%, segons el sindicat UGT de Catalunya. Dimecres,5, a les 12 hores, la direcció de la DGT ha convocat el comitè de vaga a Madrid.

Suport parlamentari

La trobada de dimecres, 5 de juliol es produeix després que la setmana anterior, tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, van donar el seu suport a les reivindicacions dels examinadors i examinadores de Trànsit.
La UGT de Catalunya recorda que el col•lectiu ha mostrat sobradament la seva bona voluntat i paciència, confiant durant una dècada en les eternes promeses de pagament i intentant minimitzar al màxim els efectes negatius que les mobilitzacions poden tenir sobre la ciutadania. I també que en una reunió mantinguda enguany amb el director de la DGT, Gregorio Serrano, aquest va reconèixer que hi ha prou recursos econòmics per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per a fer-ho.
A Catalunya hi ha 112 examinadors i examinadores que realitzen 13 exàmens diaris cadascun d’ells. Això suposa que cada dia de vaga s’han anul•lat aproximadament 1.456 proves. En 20 jornades  de vaga es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*