Nova aturada de 24 hores dels taxistes de Barcelona contra la competència il·legal de plataformes com Uber o Cabify

L'aturada es mantindrà fins a les 6 del matí de divendres, 30 de juny, tot i que s'han preparat serveis especials per a centres sanitaris i llocs amb problemàtiques especials

Redacció
 
 
 
Manifestació de taxistes al Passeig de Gràcia foto: DT

Manifestació de taxistes al Passeig de Gràcia en uina foto d’arxiu  foto: DT

Nova vaga de taxis a Barcelona. La incidència de l’aturada, segons el grup Elite, es pràcticament total a Barcelona. On més es nota la falta d’aquest transport públic és en l’enllaç entre la ciutat i l’Aeroport del Prat. En aquesta instal·lació molts viatgers, que no estan assabentats del conflcite busquen mitjans alternatius per acostar-se a la ciutat.

Els taxistes protesten contra les llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC). Els taxistes exigeixen el compliment en proporció d’una d’aquestes llicències per cada trenta taxis i frenar així el que consideren competència deslleial d’Uber o Cabify. La vaga és de 24 hores que finalitzarà a les 6.00 hores d’aquest divendres.

Les organitzacions gremials de taxistes, Elite, ATC, Anget, TLU i Paktaxi, han estat les que han convocat la vaga de 24 hores.

No obstant existir vaga Els sindicats també han acordat que faran serveis socials gratuïts, és a dir, que tots els hospitals “estaran dotats de taxis per desplaçar les persones que més ho necessiten d’una forma totalment gratuïta”. Està previst que les terminals de l’aeroport i estacions de tren i bus també tindran cobertura d’aquest tipus, segons han manifestat.

D’altra banda,, els taxistes han anunciat una manifestació que anirà de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume, on esperen ser rebuts per representants de la Generalitat.

Aquesta és la quarta vaga que el sector del taxi fa a Barcelona. L’anterior mobilització, que es va fer el 29 de maig passat, va paralitzar la circulació de taxis a la capital catalana mentre uns 2.500 taxistes es desplaçaven a Madrid on es va fer una marxa lenta i una manifestació reclamant que es compleixi la normativa i s’eviti la proliferació dels nous serveis que,k en opinió del sector, poden acabar amb el transport que signifiquen els vehicles grocs i negres.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*