Nissan ratifica que invertirà 80 milions a Barcelona i crearà 1.000 llocs de treball

El grup automobilístic aprofita l'inici de la producció del nou vehicle a la Zona Franca per destacar que no té problemes amb els seus productes, semblants als patits pel grup Volkswagen

Redacció
 
 
 
el presidente de Nissan en Europa, Paul Willcox; el vicepresidente sénior de Fabricación en Europa, Colin Lawther, y el vicepresidente de Operaciones Industriales de Nissan en España, Frank Torres.

El president de Nissan a Europa, Paul Willcox; el vicepresident sènior de fabricació a Europa, Colin Lawther, i el vicepresident d’Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres.

La competència en la indústria de l’automòbil és acarnissada. Nissan, el segon fabricant de cotxes a Catalunya ha aprofitat l’acte protocol·lari d’inici de la producció de la nova furgoneta pick up denominada NP300 Navara, per anunciar que ells sí que mantenen les inversions a la planta catalana, 80 milions d’euros, cosa que farà possible també contractar fins a un miler més de treballadors.

Amb la posada en producció de la nova furgoneta, la planta barcelonina passarà a fer una producció de 120.000 unitats a l’any.

Les dues dades havien estat ja publicitades quan el grup d’origen japonès va concedir a Barcelona la producció de nous vehicles, però en un moment en què hi ha dubtes entorn de l’aposta de Volskwagen respecte al futur de Seat era un moment per treure pit.

A mitjans de l’any que ve, la planta de la Zona Franca barcelonina augmentarà la seva producció per al llançament del model al sud-est asiàtic. Més endavant, es fabricarà també el model per Renault i Mercedes.

En l’acte de presentació de la nova producció, El vicepresident d’operacions industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres, ha destacat que el grup ha iniciat la fabricació de tres nous models a Barcelona en l’últim any i mig: la furgoneta NV 200 elèctrica, el Prémer i ara el Navara.
La inversió total per assumir la producció d’aquests tres models ha estat de 330 milions d’euros.

El president de Nissan a Europa, Paul Willcox, ha assegurat aquest dijous que l’automobilística compleix “estrictament” amb totes les mesures i els estàndards de la legislació, referint-se, sense esmentar-lo pel nom de la marca a l’escàndol del Grup Volkswagen pels motors trucats per manipular les emissions.

“No tenim cap problema amb cap producte”, ha subratllat Willcox en una roda de premsa a la planta de la multinacional japonesa a la Zona Franca de Barcelona, durant l’acte de posada en marxa de la fabricació de la nova ‘pick up’ Navara.

El directiu ha considerat que aquest cas no suposarà “canvis estructurals” al mercat de vehicles dièsel, tot i que ha assenyalat que si n’hi hagués, Nissan té una bona posició per adaptar-se, a causa de la seva aliança amb el grup francès Renault, ja que ha argumentat que la companyia japonesa està molt avançada en els motors de gasolina, mentre que Renault ho està en la tecnologia dièsel.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*